Diari La Veu del País Valencià
Els comerços de Benimaclet creen una xarxa d’ajuda per a persones majors
EFE / València

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Consistori, ha sigut presentada per la regidora Ana Albert. Es tracta, segons ha explicat, “d’un exemple de convivència social, d’una suma de voluntats que poden convertir un gest senzill en una ajuda molt important”. El defensor del major, José Pelegrí, ha assegurat que “els treballadors dels establiments adherits poden ser els qui detecten la solitud dels majors o fins i tot qualsevol incident, en cas de diversos dies d’absència de pas del jubilat”.

La iniciativa, que fins al moment l’Associació de Comerciants del barri havia posat en pràctica amb els escolars del col·legi Pare Català, ha sigut presentada en el centre municipal d’activitats per a persones majors de Benimaclet.



Ana Albert ha anunciat que el Consistori contempla engegar una “targeta d’identitat del major”, un document que agruparia totes les dades necessàries per a socórrer el jubilat en cas de necessitat. “La idea és que la targeta també facilite l’accés a museus, o descomptes especials en establiments comercials”, ha afegit.

En la presentació de la ‘Ruta Segura’ han estat presents el President de l’Associació de Veïns de Benimaclet, Antonio Pérez, el responsable de l’Associació de Comerciants d’aquest barri, José Andrés, i el president del centre d’activitats de persones majors de Benimaclet, Andrés Morell.

Comparteix

Icona de pantalla completa