Diari La Veu del País Valencià
Denuncien el col·lapse d’Urgències de l’Hospital La Fe durant tres dies

Europa Press / València.

La secció sindical de CCOO PV en l’Hospital La Fe de València ha denunciat aquest dimecres la situació de “col·lapse” en el servei d’Urgències del centre sanitari des de diumenge passat, amb registres d’unes 869 urgències el diumenge, amb 56 ingressos; 810 el dilluns i 78 ingressos, i 747 el dimarts, amb 50 ingressos, dels quals “30 es van quedar sense llit i van romandre durant més de 12 hores esperant a ser ingressats”.

El sindicat ha criticat que a primera hora d’aquest dimecres “encara quedaven persones per ingressar”, la major part dels casos per processos respiratoris relacionats amb grip o pneumònia.

Davant aquesta situació, CCOO ha reclamat a la direcció del centre i a la prefectura d’àrea “una major previsió i organització” del treball perquè “aquest és un fet repetit que succeeix quan hi ha períodes amb importants baixades de temperatura i és necessari ampliar la plantilla”.

Així, ha explicat que cada any reclamen una revisió de la plantilla per a ajustar-se a les necessitats reals d’assistència perquè “els professionals es veuen desbordats davant l’arribada d’usuaris i no poden prestar l’atenció adequada i, no obstant açò, es continua amb la mateixa plantilla i rutines”.

“Les conseqüències són un servei desbordat, professionals sobrecarregats i pacients amuntegats en les dependències del centre sanitari”, ha reprovat el sindicat.

Professionals “desbordats”

Segons indiquen, malgrat que al maig de 2015 la gerència de l’hospital va contractar a l’empresa Lean Healthcare per a millorar els processos de treball, la situació “no s’ha solucionat i Urgències segueix col·lapsada, els usuaris insatisfets i els professionals desbordats”.

Per açò, la secció sindical de CCOO en La Fe ha instat a la prefectura d’àrea al fet que “prenga cartes en l’assumpte de forma urgent i talle el problema d’arrel”.

Comparteix

Icona de pantalla completa