Política Lingüística i la Federació de Pilota signaran un acord per promoure el valencià

Es promourà el valencià a les competicions, a les comunicacions i als esdeveniments esportius de la Federació de Pilota Valenciana
10 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport signarà un conveni amb la Federació de Pilota del País Valencià per tal de promoure el valencià, tant en les competicions com en la comunicació i la difusió dels esdeveniments esportius i les activitats que du a terme la Federació. La signatura del conveni inclou ajudes per un import de 20.000 euros amb càrrec als pressupostos de la Generalitat d'enguany.

La signatura del conveni s'ha acordat en el transcurs d'una reunió a la qual han assistit el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano; el director general d'Esport, Josep Miquel Moya; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan.

Rubén Trenzano ha declarat que “el valencià i la pilota, en la seua diversitat que es manifesta al llarg de tot el territori, ens defineixen com a poble. És per això que és molt important que el nostre esport ajude a promocionar la nostra llengua, de la mateixa manera que el fet de conèixer i valorar la nostra llengua i la nostra cultura ajuda, sens dubte, a promocionar la pilota”.

Per la seua part, el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha destacat que “la pilota és esport, però també és cultura i és indestriable de la llengua i de l'educació. Per tant, és una aposta transversal que va més enllà de l'esport”.

Finalment, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, ha manifestat que “la signatura del conveni és una mesura molt important que engega la Generalitat Valenciana i que ens ajudarà a promocionar l’ús del valència si cap més, ja que fins ara, i formant part de la idiosincràsia de la Federació de Pilota Valenciana, es realitzaven la major part de les tasques federatives usant com a llengua principal el valencià”. 
next