ACPV tornarà 16 anys després a la plaça de Bous de València

“Per a afirmar amb veu alta i clara que la llengua i la cultura és més viva que mai, i que és garantia de futur per a un projecte de País Valencià democràtic, lliure i igualitari”
10 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

16 anys després, ACPV tornarà a la plaça de bous del cap i casal. Va ser l’any 2000 quan ACPV va celebrar la diada del 25 d’abril a la plaça de bous de València per darrera vegada. L’espectacle que havia començat a preparar per a la diada del 2001 ja no va poder celebrar-se perquè les institucions governades pel PP li van prohibir l’accés a la plaça...

D’aquesta manera, un espai públic -segons explica ACPV en un comunicat en què anuncia la celebració, el pròxim 23 d’abril, a la plaça de bous d’un espectacle “en homenatge a València que comptarà amb moltes col·laboracions”- quedava vetat a una associació cultural “pel simple fet de no ser del gust polític del partit governant”.

Començava en aquell moment, segons ACPV, un període “de creixent censura i persecució política a la nostra entitat”, que tindria com a moments culminants el tancament de les reemissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

“Però aquell temps ha passat –es felicita Acció Cultural del País Valencià-” i “el canvi social pel qual la nostra entitat tant ha treballat, junt amb tants col·lectius i persones, finalment es va traduir la passada primavera en un canvi polític que ha obert moltes possibilitats al País Valencià”.
 
Sempre segons ACPV, cal, ara, quan s’acosta el primer aniversari del canvi, “continuar recuperant espais amb alegria i treballar perquè aquell canvi es traduïsca en noves polítiques que retornen la llengua, la cultura i els valors de progrés al lloc que els pertoca. Amb esperit constructiu i capacitat de diàleg i flexibilitat, però també amb decisió i valentia”.

Espectacle amb 'moltes col·laboracions' i concert 'especial i emotiu'

Per això, el dissabte 23 d’abril, des d’ACPV anuncien que “tornem a la plaça de bous de València”, i ho fan “amb un espectacle en homenatge a València que comptarà amb moltes col·laboracions. Un concert especial i emotiu, per a la visibilització dels amples sectors del nostre país que aposten per la llengua i la cultura, que durant 20 anys han fet possible la seua pervivència i renovació, i que han treballat per alimentar l’esperança i multiplicar-la”.

El comunicat conclou defensant que aquest esdeveniment es realitza “per celebrar que recuperem un espai públic que ens havien volgut negar” i “per afirmar amb veu alta i clara que la llengua i la cultura és més viva que mai, i que és garantia de futur per a un projecte de País Valencià democràtic, lliure i igualitari”.
ACPV ha informat que hi ha una promoció inicial d’entrades a 6 € durant uns dies a la qual podeu accedir  punxant ací.

 

 

 
 
next