Montiel convoca Puig i Oltra a una reunió per a revisar l'Acord del Botànic

La reunió serà “probablement” al final de març o principi d'abril
10 març 2016 01:00h
EP / València

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la vicepresidenta, Mònica Oltra, la necessitat de mantenir una reunió per a procedir a la revisió dels objectius i línies de treball inclosos en l'Acord del Botànic quan es compleixen nou mesos de la seua signatura.

Així ho ha donat a conèixer aquest dijous abans de mantenir una reunió amb diputats autonòmics i estatals per a tractar precisament les qüestions a incloure en eixa revisió de l'acord, atès que cal “revitalitzar-ho” i veure fins a quin punt s'han aconseguit alguns dels seus objectius i què queda per fer.

La reunió, ha dit, serà “probablement”, a falta de concretar la data, al final de març o principi d'abril. A més, s'ha mostrat convençut que “hi haurà receptivitat” per part de Puig i Oltra i ha recordat que ja va llançar eixa invitació al gener, encara que la situació a nivell estatal va fer que finalment no es produïra.
 
Acord del Botànic
Acord del Botànic. Foto: La Veu.

Montiel no ha volgut ocultar “la decepció” que va sentir amb el PSOE per la conformació de la Mesa del Congrés o “impedint” que hi haguera un grup valencià en la Cambra baixa. Ara, ha prosseguit, amb l'experiència acumulada després de nou mesos de vigència del pacte, des de Podemos s'han pogut “constatar algunes febleses” en matèria d'ocupació, model productiu, cultura o violència masclista, on “es podria haver fet molt més”.

“El dia a dia de la gestió tal vegada haja convertit alguns polítics en mers administradors, volem que es recupere el debat polític, falta tenir una visió a mitjà i llarg termini, ens hem de donar a nosaltres mateixos una espenta”, ha recalcat.
 
El protagonisme

Preguntat sobre si se senten còmodes en el seu paper o es plantegen adquirir un major protagonisme en eixa revisió de l'acord, Montiel ha assegurat: “Ens sentim protagonistes del canvi, no assumim aquesta posició fent un càlcul de butaques, de capacitat d'influència o de nomenament”.

Així, ha remarcat que el seu paper és d’“interfície” entre la societat i el Consell i açò els permet fer una “crítica constructiva” quan és necessari. “No ens preocupa ser els carters de la gent”, ha incidit.
 
Podemos
Podemos del País Valencià. Foto: EP.

Govern a la valenciana

El dirigent de Podem ha dit també que és necessari que algunes de les reivindicacions incloses en l'Acord del Botànic es traslladen al futur govern espanyol, com el finançament, i ha destacat que el País Valencià “necessita un acord per a un govern de progrés a Madrid”.

Així mateix, ha destacat que el pacte valencià “simbolitza una forma de fer acords, de teixir complicitats, de treballar per la majoria de la gent” que ha de protagonitzar també l'agenda de negociacions a Madrid.

En aquest sentit, ha criticat que l'acord que està presentant el PSOE a nivell estatal és “un contracte d'adhesió que l'única cosa que espera és: vine a la meua taula i signa aquí avall”. Així, ha alertat els socialistes de les seues “amistats perilloses” i l’ha instat a “entrar en la lògica que esperen 11 milions de persones”.

Millorar l'acord

Davant la pregunta de si aquesta revisió tracta de llançar algun missatge a nivell estatal després que els socialistes hagen recordat que el PSOE sosté algunes de les denominades “alcaldies del canvi”, ha assenyalat que l'Acord del Botànic ja preveia un sistema de revisió periòdic.

No obstant açò, ha agregat: “El PSOE no pot presumir de sostenir governs del canvi sense desconèixer que també ocupa la posició que ocupa a Balears, Castella-la Manxa o la Comunitat Valenciana gràcies al treball i esforç de consens que posa en marxa cada dia Podemos”.

En aquest sentit, la diputada Àngela Ballester ha considerat que eixes afirmacions del PSOE pretenen pressionar Podemos però “són més bé una amenaça a la gent perquè retirar el seu suport implicaria el retorn del PP”. En aquest cas, ha subratllat, és “un missatge totalment diferent” i “no és una amenaça de: retirarem eixe suport”, sinó “una forma constructiva de millorar eixe acord”.

Logo La Veu

next