Diari La Veu del País Valencià
Vídeo. L’AVM3J no vol que J. Braulio tinga cap responsabilitat en la comissió de RTVV.
RedactaVeu / València

L’AVM3J ha presentat aquest dijous en el registre entrada de les Corts una carta dirigida a la Comissió de RTVV en la qual expressa el seu “malestar” i la seua “indignació” per la proposta del Partit Popular perquè Juan José Braulio forme part d’aquesta Comissió. “Qui fóra cap d’informatius de Ràdio 9, amb un historial de censura i manipulació a la seua esquena, no pot tenir cap responsabilitat en la formació de la nova ràdio televisió valenciana”, asseguren.

Per a completar aquesta iniciativa, l’AVM3J ha gravat un vídeo expressant aquesta mateixa queixa amb la finalitat de poder transmetre la seua indignació a la resta de la societat, ja que considera “important” que “demostrem que som una societat civil vigilant i que no permetrem que es repetisquen els mateixos errors, com si no haguérem après res de les penoses circumstàncies que s’han produït en l’àmbit públic de la nostra història més recent”. En el vídeo han col·laborat extreballadors de RTVV que s’han sumat a aquesta iniciativa.

La carta presentada per l’AVM3 al registre d’entrada del Parlament del País valencià diu el següent:

Els membres de l’Associació de Víctimes del Metro estem altament preocupats i indignats amb la possibilitat que el Sr. Juan José Braulio puga tenir alguna responsabilitat en la definició del nou model de mitjans de comunicació públics del PV.

El comportament del Sr. Braulio com a Cap d’Informatius de Ràdio 9 va ser totalment deslleial als interessos de la ciutadania, i per tant creiem que hauria d’estar totalment allunyat dels mitjans de comunicació públics, tant en la seua fase de definició, com per descomptat en la d’execució i desenvolupament dels mateixos.

L’accident de metro de juliol de 2006 no solament va demostrar la falta de seguretat en el transport públic, sinó també la falta de comportaments democràtics en la gestió d’aquest accident.

La manipulació, la censura, la falta d’objectivitat, i l’opacitat van ser les marques de RTVV pel que fa a (no únicament) les notícies relacionades amb l’accident de metro.

La labor del Sr. Braulio, a més d’haver sigut denunciada per treballadors de Ràdio 9 en el seu moment i en l’actualitat, pot comprovar-se en qualsevol dels informatius que Ràdio 9 va emetre durant l’etapa en la qual va ser cap d’Informatius. Durant el mandat del Sr. Braulio, mai es va informar de la lluita que els familiars de les víctimes de l’accident dúiem a terme ni es va fer una anàlisi profunda de les causes i conseqüències d’un fet tan greu i tràgic com l’accident de metro que va costar la vida a 43 persones.

La lluita que l’AVM3J ha dut a terme ha tingut com a objectius principals que s’investigara l’accident i que es posaren totes les garanties perquè mai més tornara a ocórrer res semblant. Per la qual cosa considerem que el nomenament del Sr. Braulio és una burla al nostre treball.

Si de veres volem canviar la forma de fer política; si de veres es vol garantir que governs, administracions i ens públics treballen pel bé comú i no pel dels interessos partidistes, les mateixes persones que en el seu moment van trair el seu deure labor com a treballadors públics no poden tornar a tenir responsabilitats públiques. I el Sr. Braulio és un clar exemple d’algú que hauria d’estar inhabilitat per a exercir cap tipus de responsabilitat en una empresa pública.”

Comparteix

Icona de pantalla completa