Diari La Veu del País Valencià
Protesta ‘contra l’assassinat de bous’ en la Fira de Falles
RedactaVeu / València.

Aquest dissabte dia 12 més d’un centenar d’activistes vestits de negre amb careta de bou s’encarregaran de donar visibilitat a tots els animals que moriran en l’arena en la Fira de Falles. L’escenari serà la plaça de l’Ajuntament de València. L’hora, les 12 del matí.

La de hui serà la primera de les dues accions de protesta contra la mort de més de 30 bous en els festejos taurins de les Falles. L’endemà, diumenge dia 13 de març, a les 11 hores i en el mateix escenari, vint activistes seminuets i ensangonats -ells amb el mocador faller en el coll i elles amb les trosses i les peinetes tradicionals de les falleres- “alçaran la veu dels animals” mitjançant l’elevació d’uns cartells reivindicatius per unes Falles sense tauromàquia, per unes “Falles Sense Sang”.

Segons l’entitat organitzadora d’aquestes dues ‘perfomarces’, “mentre centenars de milers de valencians gaudeixen en Falles veient les tradicionals i satíriques escultures construïdes en cartó o oferint flors a la seua patrona la Mare de Déu dels Desemparats, uns altres ho fan acudint a la plaça de bous a veure el sofriment i l’assassinat d’un animal a sang freda”.

L’objectiu de les protestes és donar visibilitat i veu a aqueixos més de trenta bous que moriran enguany en tan sols deu dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa