Diari La Veu del País Valencià
Plantà anticipada aquesta mitjanit amb espectacle multimèdia i pirotècnic
RedactaVeu / València

“No serà una ‘mascletà’ de colors ni un castell, però no se’l perden”, ha avançat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset sobre la singular plantà anticipada, amb espectacle multimèdia i pirotècnic, prevista per a aquesta mitjanit i que culminarà amb la plantà del dia 15.

A més de la rematada de la falla -que serà el cap de la figura principal, que ja va desfilar en la Cavalcada del Ninot dissabte passat-, també seran protagonistes de l’espectacle la pirotècnia Piroquiles i l’artista gràfic Manuel Coronat, autor del joc de llums i projeccions de la Crida.

Diumenge 13 de març, Cavalcada del Patrimoni Valencià
A més, aquest diumenge, dia 13, hi haurà una Cavalcada de Patrimoni Valencià -en la qual participaran elements de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí- per a “traure pit” davant la candidatura de les Falles a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. L’acte començarà en la Llotja de la Seda i arribarà fins a la falla municipal, en la plaça de l’Ajuntament. Participaran, entre uns altres, representants de la muixeranga de les festes de la Mare de Déu d’Algemesí.
Espectacles multimèdia del 16 al 18

D’altra banda, els dies 16, 17 i 18 a la nit, el monument municipal acollirà uns espectacles multimèdia que tindran lloc cada mitja hora entre les nou i les dotze de la nit. Fuset ha avançat que aquestes accions cercaran fer de la falla “un ésser orgànic, amb vida pròpia” i que amb elles “es podrà conèixer una mica més sobre l’essència de la festa fallera”.

El regidor Pere Fuset.

Segons l’edil, aquests espectacles es podran veure millor des del costat frontal de la falla i s’espera que puguen veure’ls “més de 100.000 persones” des d’aquest costat. Aquestes actuacions, que tindran una durada d’uns set minuts, també estaran a càrrec de Manuel Coronat i la companyia Cubensis.

“Estic convençut que els espectacles d’enguany apel·laran les emocions dels valencians i donaran a conèixer la festa. Volem posar els monuments en el centre de la festa” perquè, ha dit, “sense falla, no hi ha Falles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa