Diari La Veu del País Valencià
Acció a Serra en defensa de la Calderona

RedactaVeu / Serra.

“STOP Destrucció Forestal” . Aquest és el missatge que una desena d’activistes d’AE-Agró mostraren en una pancarta desplegada aquest passat cap de setmana en diferents punts de la pista que connecta la font de l’Ombria amb el castell de Serra, que és la zona del parc natural de la serra Calderona on s’està executant amb maquinària pesant “aquest projecte tan poc respectuós amb els valors mediambientals dels nostres boscos”.

Segons denuncia AE-Agró, actualment, quatre màquines es passegen per aquest racó del parc natural “arrossegant centenars de pins talats i xafant tota la vegetació que troben al seu pas”. I ho fan, expliquen, “just ara, quan comença el període reproductor de gran varietat d’espècies de fauna”. Per exemple, l’àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus) i l’astor (Accipiter gentilis), dues aus protegides que habiten i crien en aquesta zona del parc natural de la serra Calderona i que estan patint greus molèsties “en un moment crític del seu període reproductor”.

Per a Acció Ecologista Agró resulta “inconcebible” que aquest tipus d’actuacions, que impliquen greus danys tant per a la vegetació com per a la fauna i el sòl de la muntanya, es realitzen “en el cor mateix” de la serra Calderona, “un parc natural especialment emblemàtic per a constituir el pulmó verd de la ciutat de València i de la seua àrea metropolitana”.

Per tot açò, des de l’entitat ecologista se sol·licita a l’Ajuntament de Serra, administració impulsora d’aquest projecte, i a la Conselleria de Medi Ambient “que paralitzen aquests treballs forestals, s’exigisquen responsabilitats als culpables i s’inicie la restauració mediambiental de la zona desforestada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa