Diari La Veu del País Valencià
València queda dividida en quatre zones per a triar col·legi
Europa Press / València

L’esborrany s’aprovarà definitivament per la Conselleria en els pròxims dies, una vegada escoltades les possibles propostes, i de manera immediata, serà publicat perquè les famílies que es troben immerses en el procés d’admissió dels seus fills en centres escolars puguen conéixer amb exactitud les diferents àrees d’influència de la ciutat.

Per això, la Conselleria oferirà la nova eina en línia Geoescola al servei del ciutadà que es trobe immers en aquest procés d’escolarització. Així podrà obtenir tota la informació sobre els col·legis als quals pot optar en el seu municipi. Amb aquesta eina, qualsevol família que desitge informació de l’oferta dels centres podrà accedir al lloc web i conéixer amb exactitud les característiques de cada centre i la ubicació

El nou mapa redueix les àrees d’influència de les 19 existents en el curs 2012-13 a 4, com a pas previ a considerar com zona única tota la ciutat.

Les 19 zones que es dividia fins ara la ciutat de València quedaran emmarcades en quatre zones. En concret, la Zona I inclourà els actuals districtes municipals 4, 5, 15, 16, 17 i 18. Així els límits queden a l’Avinguda Alfahuir, Almazora, Santa Rita, Cronista Rivelles, Guadalaviar, Pla de Zaidía, Mauro Guillén, Avinguda Menéndez Pidal, Avinguda Tirso de Molina, Avinguda Manuel de Falla, límit Mislata, Benimamet, límit Paterna, límit Burjassot, límit Tavernes Blanques, límit Alboraia, Avinguda Alfahuir, Pobles del Nord.

La Zona II quedarà conformada pels districtes municipals 6, 14, 11, 12 i 13, per la qual cosa els límits seran límit Alboraia, avinguda Alfahuir, Santa Amalia, Trinitat, Sant Pius V, Passeig de l’Albereda, Pont de l’Assut de l’Or, autopista el Saler.

Pel que fa a la Zona III inclourà els districtes municipals 3,7, 8 i 9, per la qual cosa els límits seran Mislata, Passeig de la Petxina, Guillem de Castro, Xàtiva, via del ferrocarril, avinguda Federico García Lorca. S’inclou a més Faitanar i el Barri de la Torre.

Finalment, la Zona IV preveu els actuals districtes municipals 1,2, 10 i 19, pel que queda delimitada per l’autopista del Saler, avinguda del Saler, Alcalde Reig, Jacinto Benavente, Ciutadella, Pintor López, Comte de Trenor, Blanqueries, Guillem de Castro, Xàtiva, Via del ferrocarril, i Poblats del Sud.

Comparteix

Icona de pantalla completa