Diari La Veu del País Valencià
Ribó proposa que la plaça de bous només aculla corregudes sense matar el bou
Europa press / València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha instat aquest dilluns els aficionats a les corregudes de bous a plantejar-se la possibilitat de fer-les “a la portuguesa”, sense sacrificar els animals, alhora que ha destacat el rebuig del consistori que dirigeix al maltractament cap a aquesta espècie. Així, ha convidat a “treballar amb la idea de respectar més els bous” i poder fer una “síntesi” entre el festeig i el “respecte” a la vida.

Ribó ha realitzat aquestes declaracions després d’assistir a la conferència que ha oferit el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF) de València, Pere Fuset, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, preguntat per la posició de l’Ajuntament respecte als festejos taurins després de la manifestació en favor d’aquestes celebracions que va tenir lloc ahir diumenge en aquesta ciutat i en la qual van participar més de 10.000 persones.

El primer edil ha expressat el respecte del consistori a “la llibertat de manifestació i d’opinió” i ha assenyalat que la posició d’aquesta institució és ressaltar la “importància d’avançar en la cura, en el respecte a la vida dels animals i en no maltractar-los”. Així, ha apuntat la decisió de l’Ajuntament, “respectant els ‘bous al carrer'”, de realitzar “algun canvi” i de “prendre mesures” en festejos taurins com aquests, entre els quals ha citat el ‘bou embolat’, sobre el “sofriment dels animals” per a “anar eradicant-ho”.

“És clar que en la societat espanyola hi ha gent que considera que els bous és un tema important i gent que considera que els bous és un tema de maltractament d’animals”, ha declarat Joan Ribó. Després d’açò, s’ha referit a les corregudes de bous i ha comentat que encara que la gestió de la Plaça de Bous de València, “no és una competència de l’Ajuntament”, li agradaria “que la gent que defensa els bous es plantejara la possibilitat de fer corregudes a la portuguesa, on no se sacrifica els animals”.

L’alcalde ha considerat que “aquesta és una possibilitat interessant” i ha manifestat que permetria “conjugar” tot el que comporta el festeig quant als toreros, la seua indumentària i altres elements, “amb el respecte als animals”. “Hi ha països que ho estan fent i em sembla que seria interessant que a Espanya poguérem arribar a un acord amb el qual d’alguna manera els bous no tingueren eixe tractament”, ha plantejat Ribó.

“Arribar a una síntesi”

Ha insistit que li agradaria “que es treballara amb la idea d’intentar respectar més els bous, uns animals importants”. El responsable municipal, que ha assegurat tenir “molts amics” als quals els “agraden els bous i anar a la plaça de bous”, ha opinat que es podria “avançar” en el camí que ha apuntat i que li agradaria poder “intentar arribar a una síntesi” en eixa direcció.

Joan Ribó ha reiterat després el seu rebuig al maltractament animal i ha declarat que “cada vegada hi ha més gent que entén que maltractar els animals és una pràctica que s’ha d’anar eradicant de la societat”. “Matar un animal com es mata en una plaça de bous no és precisament un exercici de cuidar-lo, de la mateixa manera que ho dic amb altres animals”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa