Diari La Veu del País Valencià
La Federació valenciana de dolçainers i tabaleters reconeixerà Joan Blasco a títol pòstum
Sixto Ferrero / València

Dimecres dia 16 de març, tan sols una setmana després del traspàs d’El mestre’ Joan Blasco, el dolçainer valencià que recuperà de l’oblit l’instrument tradicional i bona part del repertori, el seu gremi ha convocat un “tabalada popular” per homenatjar-lo. Així doncs, fent cercavila i eixint des del carrer de la sang del Cap i casal arribaran tots els dolçainers i tabaleters que hi vulguen participar, per arribar plegats a la plaça de l’Ajuntament, al voltant de les 13h, on metafòricament pretenen “fer tremolar València”.

Allí s’interpretaran Blasco, El Soroll, El Primer, Gener i La manta al coll sota la direcció del fill d’El mestre Blasco, Paco Blasco.

Segons ha pogut saber La Veu s’espera una bona participació, ja que vindrà gent d’arreu de les comarques del nord i del sud, ens confirmen membres de la Federació valenciana de dolçainers i tabaleters. Blasco “destacà per recuperar repertori de dolçaina i no s’entendria l’actual situació que viu la dolçaina sense ell”. Sense dubte, “ell és el culpable de les escoles que hi ha i de la bona situació” destaca Joanjo Trilles, president de la Federació, qui afegeix que Joan Blasco significa “un punt d’inflexió en un moment donat”.

Per altra banda, el proper 15 d’octubre tindrà lloc a Alzira (la Ribera Alta) l’aplec anual on s’estrenarà la Jove Colla de la Federació, però a més un dels dos reconeixements que lliura l’ens federatiu servirà per homenatjar “el mestre” Joan Blasco qui rebrà el guardó a títol pòstum.

La cercavila que conclourà a la plaça de l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa