Compromís proposa prohibir la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat

Navarro: “Moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes”
14 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en les Corts amb l'objectiu d'aconseguir eradicar la desfeta sistemàtica d'aliments en bon estat per part de les superfícies comercials.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Isaura Navarro, “amb la nostra iniciativa parlamentària volem instar el Consell a aprovar una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d'aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials”.

Així mateix Compromís insta a establir els mecanismes necessaris perquè els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, siguen distribuïts a través de convenis amb els ajuntaments o entitats públiques o privades sense ànim de lucre.

“Una de les paradoxes amb les quals ens trobem és veure com moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d'aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes. La brutalitat de les dades obliga les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans. Molts ajuntaments ja han establit xarxes de distribució d'aliments a persones necessitades, però hem d'aconseguir que ho facen tots”, ha conclòs Navarro.
 

Aliments. Foto: La Veu.

Segons explica la coalició al seu comunicat, les causes de la pobresa son múltiples i complexes, i per a abordar-les adequadament cal reorientar les polítiques públiques, tradicionalment segmentades des d'un punt de vista temàtic i sectorial, cap a un enfocament molt més transversal que pot afectar a diferents àmbits d'actuació com els serveis socials, l'ocupació, l'ensenyament, l'habitatge, la salut o la justícia i que posa la persona en el centre d’atenció.

Els números de la pobresa

Navarro ha recordat que “segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l'Estat espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE. Un informe de Cáritas de l'any 2014 va identificar l'Estat espanyol com el segon país de la UE amb més pobresa infantil, només per darrere de Romania. Poques setmanes després un altre informe, en aquest cas, de “Save the children” va destacar que també és el segon país on les ajudes socials són menys efectives en la reducció de la pobresa infantil, només per darrere de Grècia”.

La Veu del País Valencià
 
next