La Falla la Via de Tavernes enceta una campanya de conscienciació social

Aquesta entitat s'ha posat mans a l'obra per tal de fer reflexionar els visitants sobre temes com la violència de gènere, l'abandonament animal, l'abús d'alcohol i drogues o el maltractament infantil
14 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna

La Falla la Via de Tavernes, que enguany celebra els 35 anys de la seua creació, enceta una campanya de conscienciació de temàtica social realitzada pels mateixos fallers i falleres, aprofitant la massiva afluència de veïns durant les festes de Sant Josep. En aquesta campanya aborden temes com la violència de gènere, l'abandonament animal, la crueltat infantil, l'abús d'alcohol i drogues o el maltractament infantil. Aquests són els referents utilitzats per la falla i que hi han reflectit en forma de cartells per a divulgar-los al casal i a les xarxes socials durant la setmana fallera.
 
Aquesta entitat festiva ha volgut fer valdre la dita “tota pedra fa paret” i, per això, han passat de la teoria a la pràctica. El casal de la falla es va convertir, per un dia, en un estudi fotogràfic per a plasmar els 7 cartells temàtics de la campanya de sensibilització social en què els presidents, vicepresidents i falleres majors i infantils d’anys anteriors i d’enguany van prestar la seua imatge per a denunciar cada una d'aquestes xacres socials.
 
Falla La Via

Falla La Via

Falla La Via

Falla La Via

Falla La Via

Falla La Via
 
El president de la Falla la Via, Lluís Montoya, ha indicat que “el món de les Falles és més que una expressió de festa, cultura i  tradició. És una expressió única que, ara per ara, és capaç d'ajuntar xiquets, adolescents, joves, adults i vells sense cap tipus de problemàtica generacional per a gaudir tots junts d'una festa. És per això que en la falla decidirem aprofitar eixa presència massiva de persones de totes les edats i condicions que passen pel nostre casal aquestes festes i fer la nostra aportació de consciència social a la nostra societat. Fer la nostra aportació per a moure consciències al voltant de problemes socials que qualsevol persona podem tindre al nostre voltant. Denunciar eixes xacres és la nostra obligació moral. Com a president, estic realment orgullós dels fallers i falleres de la Falla la Via”.

La Veu del País Valencià
 
next