Diari La Veu del País Valencià
María José Alcón assegura que el PP ‘blanqueja diners, corrupció política total’

Europa Press / València.

L’exregidora del PP de l’Ajuntament de València, María José Alcón, assegura, en un enregistrament telefònic transcrit i inclòs en el sumari del ‘cas Imelsa’, que el Partit Popular va fer “una trampa” en donar-li “1.000 euros en dos bitllets de 500”, que ha qualificat de “diners en negre”. “I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, vaja, corrupció política total”, apunta.

La documentació, a la qual ha tingut accés Europa Press, reprodueix una conversa telefònica entre l’edil de Cultura del consistori valencià i el seu fill. Aquest informa a Alcón que ha rebut una telefonada d’un representant del banc “molt preocupat” per veure si estava bé. El jutge que instrueix el ‘cas Imelsa’ ha acordat aquest dilluns l’alçament del sumari en les parts que afecta el presumpte blanqueig de capital en el qual estan investigats un total de 48 persones.

Sobre aquest tema, l’exedil explica: “Clar, bé, clar, és que han fet una trampa en el partit: m’han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, diners en negre… I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, vaja, corrupció política total (…)”.

En aquest moment és interrompuda pel fill, que li planteja que “com que per a blanquejar?”, que no ho entén, a la qual cosa Alcón contesta: “No ho entens? Ells tenen molts diners en negre”.

“D’empreses, comissions, corrupcions”

Quan el seu fill li pregunta per l’origen dels diners, Alcón diu que “d’empreses del partit, d’empreses, comissions, corrupcions, etc. Són uns diners que no poden aflorar”. “Entens? S’han inventat que són diners…”.

Ací, el seu interlocutor s’interessa per qui li ha donat a la seua mare els diners i li pregunta específicament “Rita?”. Alcón respon que “Mari Carmen” i, afig, “Rita sí. Llavors a mi m’han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, que són diners en negre obtinguts…”.

D’acord a l’informe de la Guàrdia Civil que acompanya a la conversa, María José Alcón diu que és Mari Carmen –en referència a la secretària del grup popular municipal, Maria del Carmen García Fuster, segons apunten els investigadors– qui li dóna els diners, però “deixa entreveure que prové de Rita” i sosté que “poguera fer referència” a l’exalcaldesa Rita Barberá.

Portada diari El Mundo. 15-3-2016

Comparteix

Icona de pantalla completa