Diari La Veu del País Valencià
Sanitat ofereix 3.600 places per a 8 cursos de formació en línia dirigides a MIR i EIR
RedactaVeu / València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha oferit un total de 3.600 places per a totes les activitats formatives en línia d’enguany que podran realitzar els metges i infermers interns residents (MIR i EIR) del País Valencià. Es tracta de 19 cursos no presencials, huit dels quals són nous, que sumen 303 hores lectives.

Aquests cursos online per a 2016, coordinats per l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), segueixen una línia formativa que ha sigut consensuada per a MIR i EIR amb els responsables de les Comissions de Docència dels departaments de salut valencians.

Així mateix, es tracta de formació destinada a qualsevol de les diferents especialitats, atès que cobreix àrees que per les seues característiques tenen interès per a tots els metges i infermers residents. Cal ressaltar també que aquesta és una formació complementària que es rep durant la preparació de la seua especialitat. Aquests cursos faciliten, per tant, l’accés dels professionals a la formació, sobretot en els cursos en què l’especificitat d’aquests o la situació geogràfica dels centres així ho requereix.

Entre els cursos nous de formació en línia per a MIR i EIR en 2016, que arrepleguen les línies estratègiques de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, destaquen: “Violència de gènere: detecció i intervenció”; “Atenció sociosanitària”, “La promoció de la salut i la participació del pacient”, “Introducció a les malalties rares: recerca i atenció clínica”. Poden trobar les característiques i continguts dels cursos adreçant-se a la pàgina web.

Formació obligatòria en “Protecció Radiològica”

Cal assenyalar l’obligatorietat dels especialistes MIR i EIR de formar-se en el curs de “Protecció Radiològica”, per a obtenir d’aquesta manera els coneixements necessaris que permeten actuar durant el seu exercici professional d’una manera eficaç i eficientment davant situacions de risc radiològic. Durant 2015 van realitzar aquest curs un total de 1.142 alumnes.

Comparteix

Icona de pantalla completa