Diari La Veu del País Valencià
Un xec vincula Rita Barberá amb el blanqueig en el PP de València
RedactaVeu / València

La Fiscalia Anticorrupció vincula Rita Barberá amb la trama de blanqueig en el PP de València perquè també va donar 1.000 euros al partit, segons informa la Cadena SER. L’exalcaldessa de València va estendre un xec per aqueix import el 31 de març de l’any passat, quan faltaven menys de dos mesos per a les eleccions municipals de 2015. Barberá ha reconegut que va fer la donació però nega haver rebut els diners de tornada en efectiu.

La Fiscalia Anticorrupció assegura textualment en un informe enviat al jutge que “les diligències practicades fins al moment revelen l’existència d’una trama de blanqueig de capitals orquestrada des del grup municipal del Partit Popular en la qual apareix la persona aforada [és a dir, Rita Barberá] com una de les que efectua la transferència de 1.000 euros”.

En la seua declaració davant el jutge, diversos càrrecs municipals del PP de València s’han escudat que estaven molts anys vinculats al partit i van aportar 1.000 euros per a finançar la campanya electoral de maig de l’any passat. No obstant açò, la mateixa Fiscalia Anticorrupció assegura que “aqueixa informació es desvirtua amb l’examen del compte del grup municipal, que comptava amb diners en metàl·lic suficients per a afrontar la campanya”.

El Ministeri Públic assegura que la despesa de la campanya (117.000 euros) va ser menys de la meitat del que va costar la campanya de 2011 (241.000 euros), i llavors no es va demanar cap aportació.

Comparteix

Icona de pantalla completa