La Guàrdia Civil es presenta a casa d'Alcón a arreplegar material de l'Operació Taula

L’exedil està en llibertat sota fiança com investigada
15 març 2016 01:00h
María José Alcón.

Europa Press / València.

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest dimarts a casa de l’exedil de Cultura en l'Ajuntament de València María José Alcón, a Mislata (L'Horta Sud), per a arreplegar material relacionat amb la causa de Imelsa, en la qual figura com investigada.

Segons han apuntat fonts de la investigació, els agents únicament han arreplegat un material.

Alcón va ser una de les detingudes en la fase de l’Operació Taula dins del cas Imelsa desenvolupada al gener. L’exedil va quedar en llibertat sota fiança com investigada en les diligències obertes per prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals. Com a mesura cautelar, el jutge d'Instrucció número 18 de València va decidir l'embargament de tots els seus béns.

Després de quedar alçat aquest dilluns el secret del sumari de la peça relacionada amb el presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP, s'han conegut converses d'Alcón amb el seu fill en les quals assegurava que el PP va fer "un parany" en donar-li "1.000 euros en dos bitllets de 500", que qualifica de "diner negre". "I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, anem, corrupció política total", li explicava.
 
next