Diari La Veu del País Valencià
Cultura conclou la recuperació d’una de les joies del barroc al País Valencià
RedactaVeu / Llíria

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha conclòs la restauració de la façana retaule de la parròquia de l’Assumpció de Llíria després dels treballs de rehabilitació que ha realitzat la Direcció General de Cultura i Patrimoni i CulturArts IVC+R (Institut Valencià de Conservació i Restauració).

Des d’ahir ha quedat al descobert per al gaudi dels ciutadans i visitants la façana de l’església que va ser dissenyada per Tomás Leonardo Esteve i la decoració escultòrica va ser realitzada entre 1700 i 1704 per Raimundo Capuz.

L’església va ser construïda en el segle XVII i és un dels millors exemples arquitectònics de la Contrareforma catòlica valenciana. Destaca per la seua impressionant façana retaule d’estil barroc que està formada en tres cossos, doble escalinata i conté un conjunt d’escultures religioses.

Des del punt de vista iconogràfic respon a una lectura perfecta en què l’Assumpció, titular del temple, i el patró sant Miquel presideixen el carrer central. Estan acompanyats per sant Pere i sant Pau i pels sants contra la pesta i les tempestats: sant Sebastià i santa Bàrbara.

Els treballs realitzats han inclòs la neteja i restauració del cos central de la façana amb especial atenció a les escultures. La de conservació i restauració han consistit a netejar la brutícia i la pols adherits, consolidar les zones que presentaven problemes amb l’aplicació de nanopartícules de calci i s’han estucat els clevills i zones escrostonades. També s’ha realitzat una tasca de reintegració cromàtica de les zones on s’havia perdut la policromia original.

La intervenció es va iniciar el passat mes de maig i el projecte complet ha tingut un cost de 139.468 euros. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aposta per la conservació del patrimoni cultural de la ciutat de Llíria, un municipi de gran potencial per al turisme cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa