Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Castelló fa marxa enrere i retira l’ordenança d’antenes
Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat que l’equip de govern “ha fet marxa enrere en la seua intenció inicial de dur a aprovació l’ordenança d’antenes sense haver seguit els passos habituals pel que fa al debat i resolució de les aportacions realitzades pels grups municipals i per les associacions veïnals. No es pot fer gala de participació ciutadana i, després, portar a aprovació una ordenança sense haver debatut totes les aportacions de millora”.

La portaveu adjunta de Compromís ha comentat que fa temps que des de Compromís “vam plantejar que se celebrara una reunió política en la qual es tractara aquesta ordenança sobre un tema tan sensible. Ara, i després que sol·licitàrem que es retirara el punt d’aprovació al plenari de l’ordenança, el PP ha reconegut que no s’havia seguit el procediment; haurà d’haver, doncs, una reunió política en què es valoren no només les nostres aportacions, sinó també les dels veïns”.

Ali Brancal ha recordat que, a proposta de Compromís, es va aprovar en plenari una moció i una declaració que instaven a millorar tot el procés i que demanaven major participació del veïnat afectat en les decisions d’instal·lació d’antenes; “i davant d’açò, l’equip de govern va acceptar elaborar un pla d’implantació propi perquè el mapa d’instal·lació fóra conegut per la població i es poguera planificar la ciutat”.

Finalment, la regidora ha afegit que la participació ciutadana “és més que una declaració d’intencions, és una manera de funcionar, la manera de funcionar de Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa