Diari La Veu del País Valencià
‘La corrupció vilipendia els valencians’, explica el president Puig
RedactaVeu / EP / València

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat aquest dimecres que l’expedient informatiu obert pel PP a l’exalcaldessa de València Rita Barberá arriba “massa tard” i ha incidit que han pres aquesta decisió quan “ja ningú pot tenir el menor dubte de la responsabilitat política de l’alcaldessa en tot el que ha passat”, després de la informació extreta del sumari del cas Imelsa.

Així s’ha manifestat Puig en declaracions als mitjans abans d’iniciar el recorregut per la Falla Na Jordana, on ha recalcat que ell no vol dir que Barberá tinga “cap responsabilitat penal” però “el que toca als polítics és avaluar la responsabilitat política” i és “evident que Barberá la té en aquest cas com a persona que ha estat dirigint aquesta ciutat en els últims 24 anys”.

Ha lamentat, a més, que l’exprimera edil “està fent molt de dany a la imatge de la Comunitat Valenciana” i a ell li “dol profundament” que el PP “no siga més exigent, més clar i més contundent, ja que ella no ha estat a l’altura de les circumstàncies”.

La societat valenciana, “vilipendiada”

Preguntat per les converses que apareixen transcrites en el sumari en relació al presumpte blanqueig de capitals en el si del grup municipal del PP a València, Puig ha indicat que ha sentit en llegir-les “molta indignació, vergonya i sentiment de frustració”. A més, ha continuat, li “indigna” veure, en les Falles, per exemple, “tot el treball que està fent la societat valenciana” mentre està sent “d’alguna manera vilipendiada, arrossegada per tot el que ha significat la corrupció”.

Per açò, ha considerat que, a més que “el PP ha d’assumir la seua responsabilitat, el Consell ha d’autoexigir-se “explicar-li bé a la societat espanyola i als organismes internacionals, que també ens tenen sota sospita, que la Comunitat Valenciana no és açò, no té res a veure amb els episodis que han protagonitzat alguns dirigents polítics durant aquest temps”.

El PP “ha induït al delicte”

Respecte a la reunió entre la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i els regidors investigats del PP a València, ha assenyalat que “no estan jutjant només a uns quants regidors, estan jutjant al PP, que ha sigut el que ha induït al delicte i a fer dopatge”.

“El PP s’ha demostrat per multitud de testimonis que ha anat dopat a les eleccions”, ha incidit, per a agregar que “el PP en el seu conjunt ha d’assumir la responsabilitat i tots els tallafocs que es posen són pocs per a aquesta situació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa