València en Comú està en contra de qualsevol festeig taurí subvencionat

Aquesta plataforma insta les institucions a prendre les mesures oportunes per tal d'abolir aquest espectacle sanguinari
16 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La plataforma València en Comú està en contra de la celebració dels festejos taurins i demana l'abolició de qualsevol tipus d'esdeveniment públic i privat relacionat amb aquesta activitat sanguinària

València en Comú, a través d'un comunicat, vol deixar clara la seua oposició a la celebració de festejos taurins i de la subvenció amb diners públics d’aquesta suposada “manifestació cultural”. En aquest sentit, insta les institucions a prendre les mesures oportunes per tal d'abolir aquest espectacle sanguinari.

Considera la formació que aquestes exhibicions “estan molt lluny de ser representacions culturals, entesa la Cultura des d’una perspectiva del segle XXI. I, tot i reconèixer que en forma part del nostre passat, s'oposa a donar validesa ni sosteniment públics a la consideració de la tortura animal com a una manifestació cultural”.

Per tant, des de València en Comú “no entenem ni donarem suport a cap iniciativa que tinga com a objectiu sufragar o subvencionar ni el manteniment de les places de bous, ni la formació dels suposats professionals del toreig. Estem completament en contra de la inversió d'un sol euro dels diners públics en el manteniment d'una indústria que té com a única manifestació el patiment animal”.

La Veu del País Valencià
 
next