Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats signen l’acord perquè Educació pague els deutes del PP amb la concertada
RedactaVeu / València

S’ha signat un acord entre la Conselleria d’Educació i els sindicats que formen la Mesa de Negociació de l’Ensenyament Privat Concertat (FSIE, ÚS, FETE-UGT i CCOO) en el qual l’Administració reconeix el deute i es compromet a abonar-lo entre els anys 2016 i 2017.

Aquest deute correspon a les diferències de triennis, complements de càrrec i triennis d’aquests, dels anys 2009 a 2013, que havia d’haver abonat la Conselleria quan governava el PP, abans del 31 de desembre de 2014. La Conselleria va actualitzar aquests conceptes al gener de 2014 per al personal dels centres ordinaris, però no va pagar les diferències dels cinc anys anteriors. En molts casos es tracta d’una diferència d’uns quants cèntims per trienni, però en multiplicar-ho per 14 pagues, per cinc anys i pel nombre de triennis de lloc a diferències d’uns 200 € per a una persona amb molts triennis de Primària, de 2n cicle de Secundària, de Batxiller o de Cicles Formatius, però en el cas dels llicenciats de primer cicle d’ESO el deute pot arribar als 2.500 € o fins i tot més, depenent de les hores impartides en eixe nivell i de l’antiguitat en el centre.

Aquests impagaments van donar lloc al fet que la FE CCOO PV presentara vora dos milers de reclamacions prèvies. L’acord aconseguit paralitzarà la interposició de les demandes corresponents.

Des de la FE CCOO PV es valora “molt positivament aquest acord, que canvia el rumb dels últims anys, permetent desjudicialitzar el sector, després d’uns anys en els quals l’única via de relació dels treballadors i treballadores de l’ensenyament concertat amb la Conselleria era la demanda judicial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa