VerdCel presenta el seu nou disc, 'Estacions són cançons', de descàrrega gratuïta

Es tracta d'una recopilació amb cançons dels quatre àlbums d'estudi i material propi
16 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Alcoi

Amb “Estacions són cançons”, l'alcoià VerdCel clou una primera etapa i fa balanç de la feina realitzada amb un disc recopilatori. Una obra disponible en format digital i descarregable gratuïtament des de la web de l'artista.

“Estacions de l'any com cicles oberts a la vida, estacions d'un trajecte que disposa les vies per circular alhora que avança. Un sojorn al camí per posar en valor cançons fetes, on el cercle es torna a tancar i dóna impuls per mirar endavant”, segons s'explica en el comunicat enviat per VerdCel.

Una compilació dels quatre àlbums d'estudi amb material propi -“PaisViatge”, “Sàmara”, “Els dies del Saurí” i “Argilaga”- que apareix després de deu anys des de la publicació del primer. “Un treball que lliga i posa en relleu totes les connexions d'una obra constituïda per discos unitaris, amb entitat pròpia, entesos com un tot conceptual i no una col·lecció de cançons. Obres polièdriques, on la música s'ha complementat amb còmics, il·lustracions i creacions audiovisuals”.
 
VerdCel - Estacions són cançons
Imatge: VerdCel.
 
Per damunt d'acostaments al pop més independent, al folk més despullat o al rock més contundent, “Estacions són cançons” “mostra els dos braços artístics que abasta VerdCel, l'autor i l'intèrpret, posant èmfasi en el primer. En el VerdCel autor de cançons i d'un univers propi, arrelat al present i la tradició, compromès amb el nostre temps i el nostre poble”.

Un recopilatori equilibrat, de 12 peces, 3 per cada disc, i 4 videoclips inèdits, realitzats expressament per diferents creadors audiovisuals. De moment, s'han estrenat “La font i l'excursionista” (“PaisViatge”), obra de Túbal Perales i “Riu Força” (“Sàmara”), de Juan Miguel Morales. El 23 i el 30 de març, s'estrenaran els dos vídeos restants.
 

Estrena en directe

“Estacions són cançons” és un àlbum digital que ve reforçat “amb un nou espectacle enèrgic, amb banda elèctrica i projeccions al més pur estil VerdCel” expliquen al comunicat. L'estrena del directe serà el proper 3 d'abril, a les 19 hores, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia en el marc del BarnaSants.

Documental

El canal 33 estrenarà, el pròxim dijous 24 de març, la pel·lícula documental 'Trajecte. La distància no és frontera', on es traça un recorregut per la història musical de VerdCel i compta amb les intervencions de Raimon, Xavi Sarrià, Miquel Gil, Cesk Freixas, l'activista cultural Pere Camps, els periodistes Vicent Partal, Núria Cadenes i Roger Palà, entre d'altres.

La Veu del País Valencià
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next