Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament escolar recupera unitats en totes les etapes educatives
RedactaVeu / València

Segons l’STEPV, “per primera vegada en quatre anys, el saldo ha resultat positiu en totes les etapes educatives”, és a dir, “es creen o habiliten més unitats que se suprimeixen”.

Així, la reducció de la ràtio en Infantil de 3 anys i la incorporació d’unitats de 2 anys en el programa experimental engegat enguany, així com la reducció de les ràtios en algunes localitats, “ha permès recuperar unitats per al curs que ve”, com es pot comprovar en el quadre comparatiu adjunt a aquesta informació.

STEPV valora “positivament” aquest increment d’unitats, tot i que considera que “cal continuar treballant en la reducció de ràtios en Infantil i Primària per a aconseguir millorar la qualitat educativa i posar fi, definitivament, a les retallades iniciades en 2012”. A més a més, STEPV ha detectat “que hi ha unitats que apareixen com a habilitades quan haurien d’haver estat creades”, ja que pertanyen a centres que porten dos anys amb l’habilitació.

El sindicat ha engegat una campanya informativa en els centres perquè es facen arribar les al·legacions, en els casos de pèrdua d’unitats, “el més urgentment possible” ja que el termini que ha donat l’Administració és fins el dia 6 d’abril per a Alacant i Castelló i el 8 d’abril per a València.

Cal recordar que els consells escolars de centre i els municipals s’han de reunir per a preparar les al·legacions. També les juntes de personal d’Alacant, València i Castelló poden presentar al·legacions a les direccions territorials.

En el quadre adjunt relacionem les unitats habilitades, creades i suprimides per províncies i pel total del País Valencià:

*H: unitats habilitades només per a un curs escolar; C: unitats creades de catàleg; S: unitats suprimides; NF: no funcionament per al curs que ve.

Comparativa curs 2012/13 – 2016/17
Educació Infantil Educació Primària ESO Educació Especial Comunicació i Llenguatge
2016/17 +70 (+35 2 anys) +205 0 +41 +63
2015/16 -4 +124 +6 +24 +49
2014/15 -128 +76 +5 +6 +18
2013/14 -56 +2 0 +22
2012/13 +172 +124 -2 +3 +30
En aquesta pàgina web trobareu la proposta d’arranjament centre a centre.

Soler: “Hem acordat una solució al problema heretat”

L’acord ha sigut signat hui per Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i els sindicats FSIE-CV, FEUSOCV, FE CCOO-PV i FETE UGT-PV i en ell “es comprometen a abonar els endarreriments en concepte de triennis i complements salarials durant els exercicis de 2016 i 2017”, segons el departament que dirigeix Vicent Marzà.

La signatura del document ha tingut lloc en el transcurs de la Mesa de Negociació de l’Ensenyament Privat Concertat i solucionarà el deute heretat de l’anterior administració i que es remunta a endarreriments generats en 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013.

El secretari autonòmic, Miquel Soler, ha destacat que “hem acordat la solució d’un problema que ens va deixar en herència l’anterior equip de la Conselleria i que es remunta a l’any 2009. I ho hem fet en a penes uns mesos, per consens, i dins les limitacions pressupostàries que tots coneixem”. Soler ha afegit que la prioritat de la Generalitat és gestionar “amb eficàcia i tractar per igual tots els centres sostinguts amb fons públics”, com ho demostra l’acord que signat hui “per a solucionar un problema que la concertada arrossegava des de feia anys”.

El pagament s’efectuarà mitjançant un calendari de prioritats que s’elaborarà de manera consensuada en meses successives i es farà efectiu abans que finalitze l’any 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa