Diari La Veu del País Valencià
EQUO reclama que no s’invertisquen diners públics per rescatar les autopistes
RedactaVeu / Madrid

Davant les notícies que afirmen que el Ministeri de Foment prepara la creació d’una societat de capital majoritàriament públic per a rescatar 10 autopistes de peatge ruïnoses i que acumulen un deute de més 3.000 milions d’euros, EQUO ha expressat el seu més absolut rebuig al fet que es dedique ni un euro públic a rescatar aquestes infraestructures.

EQUO ha afirmat que és “inacceptable que en un context de fortes retallades en sanitat i educació i amb milers de famílies condemnades a una situació d’exclusió social, es destinen diners públics per a salvar aquestes autopistes que mai van haver de construir-se”.

En concret, es tracta de les radials de Madrid R-3, R-5 i R-4, l’autopista Madrid-Toledo, l’Ocaña-La Roda o la Cartagena-Vera, totes en concurs de creditors.

Per al coportaveu d’EQUO Juan López de Uralde, “no té sentit que de nou la ciutadania haja d’assumir aquest balafiament que es va dur a terme per una mala gestió i amb interessos urbanístics i de negocis poc clars”.

“Algunes d’aquestes autopistes que ara hem de rescatar no han arribat ni al 10% del trànsit previst. Per què es van construir? És clar que hi ha hagut gent que s’ha beneficiat d’açò, i ara ens diuen que hem de pagar el desastre, que a més ha tingut un enorme cost mediambiental. Ens sembla inacceptable”, ha assenyalat Uralde qui ha afirmat que res pot justificar que es gasten milions d’euros a rescatar unes autopistes innecessàries.

Així mateix, el diputat de Compromis-EQUO Joan Baldoví presentarà per escrit al Ministeri de Foment, en el Congrés dels Diputats, una sèrie de preguntes sobre aquest assumpte.

En concret, Baldoví preguntarà sobre els informes que es van utilitzar per a decidir construir aquestes infraestructures, quines són les dades de trànsit, quina quantia del deute s’està pensant assumir i quines en són les empreses propietàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa