S'obri el termini d'inscripció per als certificats de valencià de la Junta Qualificadora

Els interessats podran presentar les seues sol·licituds entre el 21 de març i el 22 d'abril
17 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat aquest dijous al "Diari Oficial de la Comunitat Valenciana" la convocatòria de les proves per a l'obtenció dels certificats oficials administratius de coneixements de valencià que organitza cada any la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV).

Els interessats a realitzar les proves podran presentar les seues sol·licituds entre el 21 de març i el 22 d'abril. Per a poder participar s'haurà de presentar l'imprès que estarà a disposició dels interessats en la Conselleria d'Educació, en les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i en la web de la JQCV .

Les persones que disposen d'un DNI amb certificat electrònic incorporat o de firma electrònica també podran fer la inscripció i el pagament de les taxes per via telemàtica en la web.

Novetats de la convocatòria 2016

Com a principals novetats per a aquesta convocatòria cal destacar la realització de les proves del grau superior per primera vegada en les localitats castellanoparlants de Bunyol, Sogorb, Oriola i Villena. Així mateix, enguany es podran realitzar per primera vegada les proves a la seu de la Universitat Jaume I de Castelló.
 

Una altra de les novetats introduïdes per primera vegada és l'exempció en el pagament de les taxes dels membres de famílies monoparentals de categoria especial i les víctimes d'actes de violència sobre la dona, les quals se sumen a les famílies nombroses de categoria especial. A més, es bonificarà el 50% de la taxa a aquelles persones amb discapacitat acreditada igual o superior al 33%, els membres de famílies nombroses de categoria general i els membres de famílies monoparentals de categoria general. Així mateix, cal destacar que la Conselleria ha decidit congelar les taxes de matrícula en les proves, per la qual cosa es mantenen els preus fixats de l'any passat.

Si voleu consultar tota la informació pel que fa a procés d'inscripció, calendari de dates d'examen, etc. punxeu ací.

La Veu del País Valencià
 
next