El 90% dels turistes que arriben a l'aeroport de Castelló es queden a la demarcació

Aquesta és alguna de les conclusions que es desprenen d'un estudi realitzat als turistes que accedeixen al País Valencià a través d'aquesta infraestructura
20 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Castelló

Un 90% del turistes que aterren a l'aeroport de Castelló passen el seus dies de visita a la capital o a municipis de la demarcació, de fet, sols un 10% viatja a València a dormir, segons es desprèn d'una enquesta realitzada a més de 900 persones que van arribar a la ciutat entre els mesos d'octubre i desembre.

Per això mateix, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha remarcat que “el que ens permet intuir que aquesta infraestrucrura no s'ha convertit en una entrada nord de la província de València, sinó que presenta el seus propis elements competitius”.

A més, Colomer ha subratllat la necessitat de “seguir creant producte en aquesta província per a posar en valor els seus recursos i potencialitat, així com la seua singularitat, ja que és evident que queda molt per fer, ja que no som suficientment coneguts en els distints mercats potencials”.

Aquestes declaracions del secretari autonòmic de Turisme han estat realitzades en la roda de premsa  on s'han presentat els resultats de l'estudi del 'Perfil del turista internacional que visita el País Valencià a través de l'Aeroport de Castelló'.

Principals conclusions de l'estudi

L'estudi es basa en una enquesta realitzada a 904 turistes (105 amb destinació Bristol i 802 a Londres-Stansted) en el moment en què tornen al seu país d'orige des de l'Aeroport de Castelló. Les enquestes van ser realitzades des del 25 d'octubre al 15 de desembre de 2015, per la qual cosa les conclusions s'emmarquen en aquesta època.

Els destins més visitats pels turistes enquestats són Alcossebre, Castelló, València, Vinaròs o Benicàssim i el motiu principal del viatge fou per oci o vacances.
 
Vinaròs
Passeig marítim de Vinaròs. Foto: La Veu.

L'informe revela un perfil de l'entrevistat que respon a un home o dona, amb una edat mitjana de 50 anys, casat o en parella (75%), amb estudis superiors (67,6%) o secundaris (28,4%), que en més de la meitat dels casos, està ocupat (59,4%) o, en menor incidència, jubilat (32,5%) i que afirma pertànyer a una classe social mitjana (41%) o mitjana-alta (40%).

Pel que fa al grau de fidelitat Colomer ha destacat que més del 77% dels entrevistats que han arribat al País Valencià  a través de l'aeroport de Castelló asseguren que tornaran aproximadament en un any i que el 89,5% d'ells recomanarà amb total seguretat aquesta destinació entre els seus amics i familiars.

D'entre els entrevistats que visitaren per primera vegada el País Valencià, el 62,4% afirma que el seu viatge ha complit completament les seues expectatives a més d'un 36% que qualifiquen el viatge com el que esperaven.

La Veu del País Valencià
 
next