Diari La Veu del País Valencià
Resistència a l’aigua dels mòbils

Per Tecnonews / AMIC

SquareTrade® s’ha sotmès als nous Samsung Galaxy S7 i S7 Edge als seus test de fragilitat per comprovar la seva resistència als accidents quotidians. Davant l’anunci de Samsung que els seus nous telèfons marcarien la diferència per la seva gran resistència a l’aigua, el test de Square Trade ha confirmat que efectivament van seguir funcionant després de 30 minuts submergits a més de metre i mig de profunditat, tot i que l’àudio va acabar distorsionat . No obstant això, quant a resistència de la pantalla, la del iPnone 6s, reforçada amb vidre de ió, va demostrar seguir sent la més duradora.

Amb la voluntat de anar més lluny en examinar la resistència dels nous smartphones que surten al mercat, Square Trade ha creat dos nous robots que sotmeten als dispositius a proves extremes, però representatives del que pot passar als telèfons en el dia a dia: el robot d’immersió profunda (Dunkbot) i el de caigudes amb volteig (Tumblebot). El primer submergeix al telèfon a més de metre i mig de profunditat durant 30 minuts. El segon imita els cops que reben els telèfons en caure sobre diferents superfícies. Així, aquest robot sotmet als aparells a una sèrie de voltejos en una càmera tancada a una velocitat de 50 revolucions per minut durant uns 30 segons.

En el següent enllaç es pot veure el vídeo amb totes les proves a què van ser sotmesos els telèfons, inclosos els nous robots d’immersió i volteig:

>

Així, dels tests de fragilitat de Square Trade es van extreure els següents resultats:

¿Resistents a l’aigua? Sí. Fora de perill de l’aigua? No. El S7 i el S7 Edge van sobreviure 30 minuts sota l’aigua, però el seu àudio quedar distorsionat. L’iPhone 6s perdre tot l’àudio i l’aigua va causar danys sota de la pantalla, mentre que l’iPhone 6s Plus va estar funcionant malament durant 10 minuts, fins que als 24 minuts va morir.

L’iPhone 6s és el rei de les caigudes. L’iPhone 6s va ser l’únic que va sortir indemne del test de caigudes i volteig. El S7 i el S7 Edge van patir danys importants en els seus panells del darrere mentre que les seves pantalles davanteres es van esquerdar lleugerament. La pantalla de l’iPhone 6s Plus es va fer miques completament.

¿Resistents a les voreres? No. En ser llançats de costat des de més de dos metres d’alçada, el S7 es va esquerdar després de quatre caigudes, mentre que el S7 Edge va quedar inutilitzat després de set caigudes. En ser llançats cap per avall, el S7 es va trencar en trossos en la primera caiguda, mentre que el S7 Edge ho va fer a la segona. Test de flexibilitat. En aquest examen l’S7 Edge va donar el mateix resultat que el seu predecessor, el S6.No només es va esquerdar davant una pressió de 49 quilos, sinó que es va trencar per complet davant una pressió de 77 quilos. El S7, però, va aguantar el mateix que l’iPhone 6S, fins als 77 quilos.

“Els nous telèfons de Samsung aguanten una gran quantitat d’aigua, però encara estan lluny de l’iPhone pel que fa a la durabilitat de la pantalla”, afirma Aileen Abaya, directora de comunicació de SquareTrade. “Així que mentre el S7 i el S7 Edge poden ser perfectes per a aventures sota l’aigua, aquells usuaris més maldestres o propensos als accidents han de tenir cura amb les caigudes i els cops”.

El marcador de fragilitat de Square Trade ve a omplir el buit que deixen els tests tradicionals. Així, Square Trade porta a terme una sèrie d’exàmens rigorosos als nous telèfons i els dóna una qualificació. Aquest marcador de fragilitat està basat en diversos factors: des de les característiques físiques als resultats en els tests de caiguda, immersió, flexibilitat i volteig. Com més puntuació rep un aparell en una escala de l’1 al 10, més alt és el risc que es trenqui per un accident.

Comparteix

Icona de pantalla completa