Diari La Veu del País Valencià
Raquel Pérez: ‘El 63% d’edificis afectats por amiant estan a Alacant’

RedactaVeu / Alacant.

Després de la denúncia d’EUPV i posterior sentència del TSJ valencià a l’exconsellera d’Educació on se li exigia que facilitara el llistat de centres escolars i instal·lacions afectades pel fibrociment, i fer púbiques les dades, la formació d’esquerres continua reclamant una “solució urgent” a aquesta greu problemàtica.

EUPV indica que actualment la Conselleria d’Educació té manca de recursos econòmics per a fer front a aquest greu problema en les instal·lacions educatives. Tot i això, està obligada a posar en marxa de forma urgent un pla de valoració i atenció als casos prioritaris. “El nombre de centres afectats és de més d’un 9%, i dels 154 edificis afectats en tot el País Valencià, la demarcació d’Alacant ostenta l’esgarrifosa xifra de 98, és a dir, un 63% del total”, segons posa de manifest EUPV.

La diputada Raquel Pérez ha anunciat que ha registrat una bateria de preguntes a l’actual conseller d’Educació, “sol·licitant-li una valoració actualitzada i detallada de cada un dels edificis afectats” a les comarques del Sud i un pla estratègic d’actuacions urgents. També durà a debat en el proper ple de la Diputació d’Alacant una proposta on a més d’instar la Conselleria a la urgent planificació d’eliminació de l’amiant, la mateixa institució provincial col·labore amb tècnics propis en aquest projecte.

Des d’EUPV s’han sumat a la recollida de signatures que ha iniciat l’associació “Fibrociment?, No, gràcies” el passat mes de febrer i després de la reunió que van mantindre amb l’actual conseller d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa