Compromís presenta al Senat una proposta per la falta de rodalies entre Castelló i Vinaròs

Mulet afirma que és la primera vegada que es dóna una solució tècnica a la negativa del Govern espanyol
18 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat una moció al senat en què es dóna una proposta concreta per aconseguir les rodalies entre Castelló i Vinaròs/Tortosa.

Segons Mulet “sempre l’excusa ha estat tècnica, burocràtica, que no es podia crear una xarxa de rodalies cap al nord de Castelló per les llargues distàncies existents des de València, i la dificultat de fer rendible un nou nucli amb Castelló com a centre. La primera se soluciona precisament creant el nou nucli, i la segona no té cap justificació, doncs línies de rodalies com les de Saragossa tenen un potencial molt menor que la línia Castelló-Vinaròs amb possibilitat d’allargar-la fins Tortosa”

Al text de la moció presentada al Senat s'insta el Govern espanyol a “incloure en la Declaració de Servei Públic, que es renovarà en breu, la creació del nucli de rodalies de Castelló, amb una longitud mínima de 70 quilòmetres fins a Vinaròs i amb extensió fins a Tortosa”. A més de “garantir unes freqüències mínimes diàries que cobrisquen les necessitats existents”. I per últim es demana la “realització d'una campanya de promoció del nou servei i implantació de bons multiviatges per poder-se beneficiar de descomptes pel seu ús”.

A més, en aquest text també s'explica quines són les funcions, característiques i la cobertura que dóna el servei que Renfe denomina Rodalies, com per exemple el fet que “uneixen els diferents nuclis d'una mateixa àrea metropolitana”.

Es destaca que “hi ha estacions i trams d'una certa entitat poblacional i potencial econòmic i turístic que no poden beneficiar-se d'aquests trens per no estar a l'entorn d'un anomenat 'nucli' de rodalies”. Raó per la qual molta de la ciutadania d'aquesta demarcació “ veuen complicada la seua mobilitat a preus raonables tot i estar units mitjançant ferrocarril”.
 
Rodalies Renfe

A més, es recorda en aquesta proposta que “en ocasions els usuaris i ajuntaments interessats del territori valencià han plantejat la creació de nous nuclis de rodalies, de forma especialment intensa al Maestrat castellonenc entre Castelló i el límit Nord de la província fins a Vinaròs i amb enllaç fins a Tortosa”.

Les obligacions de Renfe

Segons es pot llegir a la moció s'argumenta que segons l'Acord de Consell de Ministres de 2 de juliol de 2010, de Bases per declarar d'interès públic serveis de transport ferroviari de viatgers “els serveis de Rodalies i de Mitja Distància d'intensa utilització pels ciutadans seran els que prioritàriament tindran la consideració de serveis d'interès general. Renfe serà l'operadora d'aquests serveis durant els tres primers anys i rebrà una compensació per cobrir els seus costos, sempre que complisca amb els índexs de qualitat establerts”.

Les obligacions de servei i les compensacions per les mateixes s'estableixen en document contractual entre Renfe-Operadora i l'Administració de l'Estat, a més de en el Reial Decret 452/2012 i en el Reglament (CE) 1370/2007, dels quals es desprenen “les obligacions de l'operador, la compensació econòmica amb l'objectiu d'incrementar la qualitat, la possibilitat d’intervindre en relació a les condicions mínimes de funcionament, drets dels viatgers, necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, la protecció mediambiental, la seguretat dels viatgers i empleats, així com el compliment de les normes laborals”.

La Veu del País Valencià
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next