Europlá fa una Nit del Foc amb material 'gourmet' i una mascletà amb 'Xtrem Finale'

La pirotècnia dispara 1.500 kg durant els 16 minuts que dura l'espectacle nocturn i 183 kg en 5 minuts i mig a la plaça de l'Ajuntament el dia 19 a migdia
18 març 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / València.

Les Falles de 2016, que opten a la candidatura de la UNESCO per tal de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat, comptaran amb Europlá, l'empresa de Bèlgida (la Vall d'Albaida) per a dur a terme la Nit del Foc i l'última mascletà, la del dia 19 de març.

L'empresa ha preparat una Nit del Foc en què llançarà 1.500 kg de material pirotècnic 'gourmet' en els 16 minuts que durarà l'espectacle. Europlá ha fet saber a través d'un comunicat que el muntatge de l'espectacle comportarà 8 hores de feina i hi treballaran 30 operaris.

A més, destaquen que aquest espectacle ha sigut “dissenyat íntegrament amb material fabricat expressament per a l'ocasió”. Concretament Europlá explica que “ha prevalgut la qualitat del material a la duració, sense renunciar a un final apoteòsic”.
 
Mascletà
Mascletà. Foto: Foto: Markus Brandtner - Focs d'artifici Europlá.

L'última mascletà

Europlá ha anunciat també a traves d'un comunicat que la mascletà del dia 19 de març tindrà un inici “absolutament contundent, mitjançant seqüències de grans descàrregues de trons i acceleracions ultraràpides”. El muntatge tindrà “un final aeri envoltant” amb la “seqüència especial d'Europlá denominada 'Xtrem Finale'” en la qual “en menys de 10 segons es llançaran al cel 18.940 descàrregues de tro” que superaran “els 130dB”.  

Pel que fa als números en la mascletà de dissabte es llançaran 183 kg de pólvora durant aproximadament 5 minuts i mig. I el seu muntatge comportarà la feina de 14 operaris durant 8 hores.  

A més, aquesta empresa també realitzarà dissabte mateix l'espectacle de focs aeris que es farà a la plaça de l'Ajuntament de València per donar pas a la cremà de la falla gran del consistori.

UNESCO

Continuen així les diferents aportacions de les Falles per tal de promocionar la candidatura d'aquesta festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Concretament, aquest divendres, l'etiqueta #unescoescuchaesto ha estat entre els temes del moment a Twitter, al capdavall una manera més de donar suport a aquesta campanya i que la UNESCO finalment es decante per aquesta candidatura.

La Veu del País Valencià
 
next