Diari La Veu del País Valencià
Sánchez, Oltra i Puig es reuneixen a València per a desbloquejar un pacte estatal

Europa Press / València.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha mantingut aquest divendres una reunió a València amb la coportaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a cercar “serenitat, tranquil·litat i llum” per al futur Govern central.

Així ho ha indicat Oltra després de la trobada celebrada en el despatx de l’alcalde de València, Joan Ribó, qui també ha participat en la reunió, igual que el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví. Més tard, els cinc dirigents han gaudit de la penúltima ‘mascletà’ de les Falles en la balconada municipal.

En declaracions als mitjans de comunicació, Mónica Oltra, qui ja es va reunir amb Sánchez el passat 3 de febrer a Madrid, ha assenyalat que han cercat “l’espai de tranquil·litat i serenitat que necessita en aquests moments la situació d’aquells que han de conformar el futur Govern d’Espanya”.

Així, ha destacat que han dialogat i Oltra ha tornat a reivindicar un “pacte a la valenciana”, amb “una experiència de govern” que ha aconseguit que en huit mesos “ja s’haja millorat la vida de la gent”.

Sánchez, Oltra, Ribó, Puig i Baldoví. Foto: Europa Press

Inquirida sobre si intervindrà entre Pedro Sánchez i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, la coportaveu de Compromís ha respost que tots són ja “majors” i, per tant, “sabem el paper que juguem cadascun”. S’ha mostrat “segura” que Sánchez i Iglesias “van a poder parlar perfectament, sobretot quan es donen els passos de serenitat i tranquil·litat”.

“Les coses estan millorant”

Per tant, amb la reunió d’aquest divendres “el que hem fet és afavorir aquest clima i ho anem a seguir fent”, ha ressaltat Oltra, qui s’ha mostrat “optimista” i amb “la sensació que les coses estan millorant”.

Per la seua banda, Ximo Puig ha indicat que la Generalitat necessita que hi haja un canvi de govern en l’Estat espanyol que “aproxime” al dret de la igualtat de tots els espanyols, per la qual cosa ha manifestat que “té ganes immenses que hi haja un govern que tinga sensibilitat amb els valencians”. “Nosaltres estem en aquesta posició”, ha sostingut.

Per a Puig, Compromís ha demostrat que té una voluntat “clara de dialogar” i el PSOE també, el que ha destacat com una actitud “positiva”. Per açò, ha insistit que la conversa ha transcorregut en un àmbit “de preocupació i d’ambició col·lectiva de millorar la vida de les persones” perquè “en aquest país estan passant moltes coses i el que no es pot fer és deixar passar el temps sense més perquè, mentrestant, hi ha moltes persones patint”, ha manifestat.

Per la seua banda, Ribó ha manifestat que és “imprescindible” arribar a un nou govern de caràcter progressista a nivell estatal perquè des del consistori valencià “ho necessitem més que ningú perquè tenim moltes coses pendents i parades per la falta d’un govern i les coses mal plantejades per falta d’un govern progressista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa