El País Valencià protesta pel tracte de la UE als refugiats

Nombrosos municipis del País Valencià, així com d'arreu de l'Estat espanyol, han decidit demostrar el seu rebuig per les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia per part de la Unió Europea
18 març 2016 01:00h

RedactaVeu / País Valencià.

Nombroses poblacions del País Valencià han mostrat el seu descontent envers el tracte que s'està donant als refugiats per part de la Unió Europea (UE) posant la bandera europea dels ajuntaments a mitja asta. Concretament, aquest és el cas, entre altres, dels municipis vall d'albaidins de Castelló de Rugat, Ontinyent i la Pobla del Duc. També Algímia, Benissa, Castelló de la Plana i Elx han volgut fer aquest acte de protesta.

Des de l'Ajuntament d'Ontinyent han manifestat, a través d'un comunicat, que es mantindrà la bandera a mitja asta fins que es replantege l'acord UE-Turquia respecte dels refugiats, acció que “vol servir com a debat sobre el paper que la Unió Europea està tenint en la crisi humanitària de persones refugiades per la guerra de Síria”. El Govern ontinyentí vol, amb aquest gest simbòlic, “expressar la disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia i que permet expulsar les persones que arriben a la UE procedents de països en conflicte sense possibilitat que sol·liciten asil”.
 
Castelló de Rugat
Ajuntament de Castelló de Rugat. Foto: Agència Informativa de la Vall d'Albaida.

Algímia
Foto:  Ajuntament d'Algímia.

Benissa
Ajuntament de Benissa. Foto: Plataforma Ciutadana Reiniciem Benissa.

 

També cal fer referència a altres casos com el d'EUPV de Xàtiva, que ha registrat la petició perquè la bandera de la UE d'allí també onege a mitja asta “fins que hi haja una acollida digna dels refugiats”. En el mateix cas es troben a Almoines, concretament ha sigut la coalició Compromís la que ha fet aquesta demanda per a queixar-se “per la política dels estats membres de la Unió Europea amb els refugiats sirians que arriben al nostre continent”.

Retirada de bandera

En el cas de l'Ajuntament de Gata, han decidit directament guardar al magatzem les dues banderes de la UE de què disposaven, a la façana i al despatx d'alcaldia, fins que canvien les polítiques de cara als refugiats.

La Veu del País Valencià
 
next