El País Valencià protesta pel tracte de la UE als refugiats

Nombrosos municipis del País Valencià, així com d'arreu de l'Estat espanyol, han decidit demostrar el seu rebuig per les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia per part de la Unió Europea


RedactaVeu / País Valencià.

Nombroses poblacions del País Valencià han mostrat el seu descontent envers el tracte que s'està donant als refugiats per part de la Unió Europea (UE) posant la bandera europea dels ajuntaments a mitja asta. Concretament, aquest és el cas, entre altres, dels municipis vall d'albaidins de Castelló de Rugat, Ontinyent i la Pobla del Duc. També Algímia, Benissa, Castelló de la Plana i Elx han volgut fer aquest acte de protesta.

Des de l'Ajuntament d'Ontinyent han manifestat, a través d'un comunicat, que es mantindrà la bandera a mitja asta fins que es replantege l'acord UE-Turquia respecte dels refugiats, acció que “vol servir com a debat sobre el paper que la Unió Europea està tenint en la crisi humanitària de persones refugiades per la guerra de Síria”. El Govern ontinyentí vol, amb aquest gest simbòlic, “expressar la disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia i que permet expulsar les persones que arriben a la UE procedents de països en conflicte sense possibilitat que sol·liciten asil”.
 
Castelló de Rugat
Ajuntament de Castelló de Rugat. Foto: Agència Informativa de la Vall d'Albaida.

Algímia
Foto:  Ajuntament d'Algímia.

Benissa
Ajuntament de Benissa. Foto: Plataforma Ciutadana Reiniciem Benissa.

 

També cal fer referència a altres casos com el d'EUPV de Xàtiva, que ha registrat la petició perquè la bandera de la UE d'allí també onege a mitja asta “fins que hi haja una acollida digna dels refugiats”. En el mateix cas es troben a Almoines, concretament ha sigut la coalició Compromís la que ha fet aquesta demanda per a queixar-se “per la política dels estats membres de la Unió Europea amb els refugiats sirians que arriben al nostre continent”.

Retirada de bandera

En el cas de l'Ajuntament de Gata, han decidit directament guardar al magatzem les dues banderes de la UE de què disposaven, a la façana i al despatx d'alcaldia, fins que canvien les polítiques de cara als refugiats.

La Veu del País Valencià
 

Comentaris

Micalet
3.

Aquesta és la solució dels dements.
Com que se suposa que aquesta gent que posen la bandera d'Europa a mig pal, tenen una solució millor, és d'esperar que la exposin amb claredat i rapidesa.
Si no és així, a més de ser uns descerebrats, son uns folls si es pensen que algú els farà cas.
Quan hom protesta d'alguna cosa, ha de demostrar una proposta millor.
Protestar per protestar tots els burros ho saben fer.

  • 0
  • 0
sento valència
2.

#1 i depàs demana l'ingrés en un frenopàtic per a vore si tens cura, cosa que dubte

  • 1
  • 3
Acció Directa!! Acolliu-los a casa vostra! Maquinença
1.

Ale pues que l'alcalde comence acollint immigrats sense recursos que han ocupat moltes de les alqueries del litoral valencià a sa casa i aixina fa puesto per més gent.

  • 4
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat