Diari La Veu del País Valencià
Neteja dels nius de metralladora del Palància

RedactaVeu / Sagunt

La convocatòria comptarà amb la presència de l’arqueòloga Estel Bosó, que ha estudiat les instal·lacions de defensa de la República al Camp de Morvedre i La Plana Baixa. Esta sòcia d’AE-Agró oferirà una explicació sobre estos dos nius de metralladora (podeu trobar més informació sobre els nius en el document adjunt) i la resta de la línia de defensa republicana XYZ.

Amb esta activitat, vinculada estretament al projecte de naturalització del riu Palància, des d’AE-Agró i la resta d’organitzacions convocants volen denunciar “la inoperància de les administracions per a posar en valor estos nius de metralladora de la Guerra Civil”.

Durant el procés de naturalització del riu, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) va assumir amb AE-Agró el compromís de demanar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports que inventariara i catalogara els nius de metralladora del Palància, per a la seua posterior protecció i restauració.

Tanmateix, a dia a de hui, “continuem sense rebre cap notícia d’estes gestions”.

Per això, Acció Ecologista-Agró convoca a la ciutadania a participar en esta jornada i “entrar en acció en defensa del nostre patrimoni i de la nostra memòria històrica”.

“No pretenem substituir el treball qualificat dels tècnics de les administracions implicades, però sí netejar l’entorn dels nius de metralladora per a fer visibles estes restes de la Guerra Civil. I també denunciar la inoperància esmentada de la CHX i la Conselleria de Cultura, que no pareixen massa preocupades per recuperar els nius de metralladora del Palància ni per fer transmetre a les noves generacions el nostre passat”, assenyalen des de l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa