Diari La Veu del País Valencià
El Diari Indultat rep 600 imatges de 51 fotògrafs i encara la recta final de la seua edició

RedactaVeu / València.

El Diari Indultat entra en la recta final de la seua edició i la redacció, en el barri valencià del Cabanyal, accelera ja el pas per a gestionar les prop de 600 imatges dels 51 fotògrafs de referència estatal que han participat en el projecte.

Imatges de Chema Madoz, Joan Fontcuberta o Juan Manuel Castro Prieto, premis nacionals de fotografia, conviuen amb projectes de joves fotògrafes com Leila Amat o Laura Carrascosa Vela.

A les 12 de la nit de demà, dia 19 de març de 2016, tots els diaris que no hagen sigut indultats es cremaran per a sempre en la Falla Arrancapins. Per a açò, l’escultor valencià Cristóbal Delgado està treballant per a construir un suport sobre el qual es dipositaran i moriran centenars de diaris.

Solament 150 de les 600 imatges rebudes formaran part de l’edició final, que haurà de superar encara un enorme repte abans d’arribar a la rotativa: corregir el color perquè cada imatge siga impresa amb el to exacte amb el qual va ser creada. Eduardo Nave i Carlos Benet, impressor de Mediterráneo Proceso Gráfico de Paterna, són els encarregats d’adaptar les fotos per a aconseguir el color original sobre el tipus de paper que construirà El Diari Indultat.

>
Amb el resultat d’aquest treball col·lectiu s’imprimirà aquesta nit un fotollibre en format periòdic amb un tiratge limitat i numerat de 5.000 exemplars que, de no ser indultats de les flames, es cremaran demà a la nit. Fins al moment, més de1.700 diaris han sigut indultats.

El termini per a poder indultar acaba demà, 19 de març, a les 12h de la nit, i haurà de realitzar-se a través de la web del projecte www.eldiariindultat.com.

Comparteix

Icona de pantalla completa