El Diari Indultat rep 600 imatges de 51 fotògrafs i encara la recta final de la seua edició

A les 12 de la nit de demà, tots els diaris que no hagen sigut indultats es cremaran en la Falla Arrancapins
18 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

El Diari Indultat entra en la recta final de la seua edició i la redacció, en el barri valencià del Cabanyal, accelera ja el pas per a gestionar les prop de 600 imatges dels 51 fotògrafs de referència estatal que han participat en el projecte.

Imatges de Chema Madoz, Joan Fontcuberta o Juan Manuel Castro Prieto, premis nacionals de fotografia, conviuen amb projectes de joves fotògrafes com Leila Amat o Laura Carrascosa Vela.

A les 12 de la nit de demà, dia 19 de març de 2016, tots els diaris que no hagen sigut indultats es cremaran per a sempre en la Falla Arrancapins. Per a açò, l'escultor valencià Cristóbal Delgado està treballant per a construir un suport sobre el qual es dipositaran i moriran centenars de diaris.

Solament 150 de les 600 imatges rebudes formaran part de l'edició final, que haurà de superar encara un enorme repte abans d'arribar a la rotativa: corregir el color perquè cada imatge siga impresa amb el to exacte amb el qual va ser creada. Eduardo Nave i Carlos Benet, impressor de Mediterráneo Proceso Gráfico de Paterna, són els encarregats d'adaptar les fotos per a aconseguir el color original sobre el tipus de paper que construirà El Diari Indultat.
 

 
Amb el resultat d'aquest treball col·lectiu s'imprimirà aquesta nit un fotollibre en format periòdic amb un tiratge limitat i numerat de 5.000 exemplars que, de no ser indultats de les flames, es cremaran demà a la nit. Fins al moment, més de1.700 diaris han sigut indultats.

El termini per a poder indultar acaba demà, 19 de març, a les 12h de la nit, i haurà de realitzar-se a través de la web del projecte www.eldiariindultat.com.


 
next