Diari La Veu del País Valencià
Antonio Montiel explica a Madrid el pacte a la valenciana
RedactaVeu / Madrid

Antonio Montiel ha exposat a Madrid els termes del que s’ha donat a conèixer com a “govern a la valenciana”, en la reunió que Pablo Iglesias ha celebrat amb els secretaris generals autonòmics. La solució que ha fet possible el canvi polític al País Valencià i que va impulsar Podem en el seu moment està al centre del debat.

Segons Montiel, “ha estat una reunió intensa en la qual hi ha hagut debat d’altura, sobre les necessitats que se’ns presenten, cal adaptar el model organitzatiu a una nova conjuntura amb representació institucional per damunt del nostre nivell de cohesió territorial”.

El secretari general de Podem al País Valencià ha valorat també el treball de l’anterior secretari d’organització, el destituït Sergio Pascual, “perquè pensem que s’ha cobert una etapa i els canvis en el si d’una organització com esta són saludables, ningú és imprescindible i tots som necessaris. Sergio Pascual estarà treballant en l’equip de la direcció política”.

Montiel, per la seua banda, veu positivament la figura del proposat per Iglesias com a proper secretari d’organització, Pablo Echenique. Amb el líder aragonès manté una excel·lent relació i fins i tot projectes conjunts, ja que tots dos han unit esforços, per exemple, en la campanya per reivindicar el ferrocarril Sagunt-Saragossa: ”Caminem a un partit més descentralitzat- explica Montiel-, i ens preparem per a una nova etapa política en la qual cal consolidar organitzacions territorials i garantir les d’expressió dels territoris. Pense que Pablo Echenique, pel seu propi caràcter, té una perspectiva més descentralitzada, més participativa i seria incoherent que defensàrem un model territorial basat en el reconeixement de la diferència i després l’estructura del partit tinguera una sensibilitat diferent”.

El proper 2 d’abril, el Consell Ciutadà Estatal haurà d’aprovar la proposta de Pablo Iglesias per nomenar Echenique.

Montiel segueix pensant que el pacte de govern espqanyol amb Podemos és encara possible “ perquè el nostre no és un acord tancat com el que proposa Rivera, sinó que permet mecanismes de seguiment i avaluació. La idea fonamental és possibilitar un acord que siga integrador, no es tracta de plantejar un document exhaustiu que després pot no complir-se sinó un acord de línies bàsiques que després es desenvolupe i permeta adaptar línies estratègiques a necessitats de ciutadania; és una fórmula més integradora, que podria ser acceptada pel partit socialista i fins i tot podria ser suggeridor per a altres com el Partit Nacionalista Basc; és un acord que obri la possibilitat d’un acord durador i flexible, sobre la base d’uns eixos programàtics bàsics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa