RedactaVeu / València
La Universitat de València, en el marc del programa Fòrum de Debats, ret homenatge a les víctimes de la dictadura argentina instaurada després del colp d’Estat civicomilitar del 24 de març de 1976. Es tracta d’un acte per la memòria, la veritat i la justícia que se celebrarà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau aquest dimarts, dia 22, a les 19h. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.
En el 40 aniversari del colp d’Estat civicomilitar, la plataforma #ArgentinaNiUnPasoAtrás ret homenatge a les víctimes sota el lema ‘Ni oblit ni perdó, judici i càstig. Mai més’. A aquesta iniciativa se suma la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb el Fòrum de Debats d’aquest dimarts, en el qual intervindran Carlos Slepoy, advocat representant de víctimes de les dictadures a Argentina i Xile, i advocat de víctimes del franquisme en l’anomenada “querella argentina”; Susana Burgos, psicoterapeuta de Salut Mental i Discapacitat, supervivent del camp de concentració ESMA i militant pels Drets Humans; José Vicente Gonzalo Copete, professor d’Història; i Llum Quiñonero, promotora de la Plataforma de suport a la Querella Argentina al País Valencià.

L’acte, que comptarà amb l’artista argentina convidada Susana Lagos, serà presentat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i moderat pel president de Casa Argentina a València ‘José de San Martín’, Pablo Vignati.
Colp d'estat
La Universitat de València recorda al seu comunicat que el 24 de març de 1976 un colp d’Estat civicomilitar va enderrocar el Govern constitucional argentí i va instaurar una dictadura que va governar a Argentina entre 1976 i 1983. La junta militar al comandament del Govern es va autodenominar ‘Procés de Reorganització Nacional’. Amb el terrorisme d’Estat com a metodologia de dominació, la junta militar va submergir el país en el període més fosc de la seua història. El Govern argentí va segrestar, va torturar i va executar clandestinament desenes de milers de persones. Aquesta barbàrie militar va deixar com a resultat més de 30.000 persones desaparegudes, milers d’exiliats, un conflicte bèl·lic amb Regne Unit i un deute extern fraudulent i impagable que encara hui pesa sobre el poble argentí.