Diari La Veu del País Valencià
Les ‘amenaces’ en forma d’SMS de Rita Barberá
RedactaVeu / València

L’exalcaldessa de València i senadora del PP està contra les cordes i, després de governar la ciutat de València durant quasi un quart de segle i veure’s fora de l’Ajuntament del cap i casal, intenta ara aferrar-se al seu càrrec a la cambra alta per tots els mitjans de què disposa. Bona prova d’això són els missatges –que alguns consideren amenaces i, altres, una forma de pressió- que, segons ha informat la Cadena SER, ha enviat als seus companys de partit més crítics amb la seua postura de no ‘soltar’ el càrrec malgrat les sospites de corrupció que l’estan acorralant.

“Cura amb el que fas”, “te n’has passat molt” o “açò es paga” són algunes de les missives –en castellà- enviades per Barberá, via SMS, als seus companys de partit, que han estat considerats pels destinataris com “amenaçadors”, “extorsió”, “de pressió”, “desagradables” o simplement “molests”.

Barberá ja va enviar missatges al subsecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, per a intentar evitar sense èxit que el partit li obrira un expedient informatiu. L’exalcaldessa també hauria pressionat els regidors del PP imputats i amenaçats de ser expulsats pel partit per a reclamar-los que no cedisquen i, així, fer “pinya” junts, segons la Ser.

Els mateixos dirigents del PP han manifestat a l’esmentada emissora que el “caràcter fort” de Rita Barberá planteja una situació de “o amb mi o contra mi”” i alerten que la seua lluita es pot girar contra el partit. Afirmen així que la senadora ha amenaçat amb portar als tribunals el PP si l’expulsa del partit sense esperar a l’obertura del judici oral.

El PP anuncia dimissions “en les pròximes hores o dies”

El subsecretari d’Organització del PP ha augurat aquest dilluns que en les “pròximes hores o dies” es produiran dimissions dels membres del grup municipal popular de València que estan imputats en el cas de presumpte blanqueig de capitals. “Espere que en el curs de l’expedient informatiu les coses es moguen. És molt probable que hi haja decisions voluntàries en l’àmbit intern en les pròximes hores o dies”, ha assenyalat Martínez Maillo en declaracions a la Cadena Ser.

Fernando Martínez Maíllo considera que la situació a València és “molt complicada” perquè si els regidors imputats es neguen a lliurar l’acta encara que siguen expulsats del partit, el PP es quedaria sense grup municipal en l’Ajuntament. Però en aquest presumpte cas de corrupció, opina que “el nivell dels enregistraments i d’algunes declaracions exigeixen algun tipus de decisió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa