Diari La Veu del País Valencià
Everis liderarà un projecte per millorar la teleassistència de pacients majors
Per Tecnonews / AMIC

La consultora multinacional Everis an NTT Data Company, lidera el Consorci europeu d’entitats procedents diversos països (Espanya, Alemanya, França i Portugal), que portarà a terme el projecte Polycare. Finançat per la Comissió Europea, amb un import que ascendeix a 4,5M €, el projecte consisteix en la creació d’un ecosistema TIC que permetrà millorar la teleassistència domiciliària i proporcionar cures integrats a pacients grans amb malalties cròniques en fases agudes.

L’objectiu del projecte, de tres anys de durada, és aconseguir una millora en la qualitat assistencial, facilitant unes condicions més còmodes per als pacients i les seves famílies, reduint alhora el nombre de dies d’hospitalització per pacient i, per tant, els costos per al Sistema Públic de Salut, tractant-se d’un col·lectiu amb increment exponencial com és el de les persones grans amb malalties cròniques.

Per testar l’aplicació del sistema en un entorn real es duran a terme tres pilots paral·lels a Espanya, Alemanya i França durant any i mig, amb models sanitaris diferents i en diferent grau d’avanç en teleassistència, el que permetrà ajustar el model a les necessitats reals de cadascuna de les ubicacions geogràfiques en què es durà a terme el projecte.

En el cas d’Espanya, el pilot es desenvoluparà a la comarca de Somontano (Osca) i serà liderat per l’Hospital de Barbastro, centre hospitalari gestionat pel Servei Aragonès de Salut, que compta amb importants referències en teleassistència i cures integrats, i comptarà amb la participació de tècnics de serveis socials de la Comarca de Somontano.

Per tal de garantir un correcte desplegament, es definirà una metodologia d’actuació entre tots els agents involucrats en la cura del pacient (professionals sanitaris, cuidadors, el propi pacient) que s’adequarà a les diferents realitats de funcionament dels serveis sanitaris i socials en els països participants en el projecte.

Sistema multiplataforma

everis, en qualitat de coordinador i partner tecnològic del projecte, desenvoluparà part de l’entorn TIC col·laboratiu, basat en l’ús de dispositius wereableso per al mesurament de signes vitals i eines intel·ligents per a la gestió d’alertes, les notificacions sobre interaccions en la presa de medicaments i la presa de decisions per part dels professionals mèdics. Així mateix, el projecte contempla el desenvolupament d’aplicacions per a mòbil i TV per a pacients i cuidadors, generant un ecosistema multiplataforma que garanteix l’atenció i seguiment dels grans.

Comparteix

Icona de pantalla completa