Diari La Veu del País Valencià
Almenys 28 morts per explosions en atemptats en aeroport i metro de Brussel·les
RedactaVeu / Agències / Brussel·les

Almenys dues explosions s’han registrat aquest dimarts al matí en l’aeroport de Brussel·les (13 morts), i una tercera en una cèntrica estació de metro (15 morts), segons fonts de la policia belga, cosa que ha fet que s’activara el pla d’urgència i s’evacuara l’aeròdrom, segons ha explicat el president de la regió de Brussel·les, Rudi Vervoort, a la cadena Bel RTL.

A conseqüència d’aquest fets, que segons la fiscalia belga ha ocasionat almenys i fins ara 36 morts i una trentena de ferits, les autoritats belgues han decretat el tancament de totes les estacions de metro i de l’aeroport.

Segons diversos testimonis, s’han registrat almenys dues explosions en l’aeròdrom, en el hall d’eixides, entorn de les 8.00 hores. No obstant això, es baralla la possibilitat d’un tercer artefacte que no hauria explosionat.

Un testimoni ha explicat a la cadena pública RTBF que ha vist a almenys una trentena de persones ferides de caràcter lleu, si bé ha observat a diverses persones esteses a terra. Encara no s’ha oferit un balanç oficial.

Foto: Le Soir.

Diversos testimonis de les explosions han assegurat que han escoltat diversos trets i un crit “en àrab” d’una persona abans que es produïren les dues deflagracions, segons la premsa belga.

Explosió en el metro de Maelbeek, en el centre de Brussel·les

D’altra banda altra explosió s’ha registrat aquest dimarts en l’estació de metro de Maelbeek, en el barri europeu, en el centre de Brussel·les, prop de les seus de les institucions europees. La mateixa ha provocat, fins el moment, 15 víctimes mortals. Aquesta explosió arriba després de les dues deflagracions que han acabat amb la vida d’almenys una persona en l’aeroport de Zaventem, en la capital belga.

Foto: Le Soir.

Comparteix

Icona de pantalla completa