Sebastià i Albiol exigeixen a la CE explicacions sobre els primers desallotjaments en Lesbos

L'eurodiputat de Compromís, juntament amb els europarlamentaris Ernest Urtasun, Marina Albiol i Josep-Maria Terricabras, han presentat una pregunta parlamentària prioritària davant la CE per a aclarir les condicions en les quals s'han produït aquests desallotjaments i trasllats.
22 març 2016 01:00h
L'eurodiputada d'Esquerra Unida, Marina Albiol.
RedactaVeu / Brussel·les

Després de l'entrada en vigor aquest cap de setmana passat de “l'acord de la vergonya” entre la Unió Europea i Turquia per a expulsar massivament els refugiats que arriben a les illes gregues, i davant els primers desplaçaments forçosos dels campaments en Lesbos, Compromís – Primavera Europea , per mig de Jordi Sebastià i  de forma conjunta amb els europarlamentaris Ernest Urtasun, Marina Albiol i Josep-Maria Terricabras, han presentat una pregunta parlamentària “prioritària” davant la Comissió Europea per a aclarir les condicions en les quals s'han produït aquests desallotjaments i trasllats a altres centres d'acolliment o detenció del país.

En concret, els eurodiputats han demanat a la Comissió Europea que aclarisca el següent:

1. Han inclòs aquests desplaçaments forçosos un procés d'identificació personalitzada, necessitats individuals detallades i informació legal a les persones que han sigut desallotjades des de diumenge passat?

2. S'han engegat mesures especials de protecció per als menors no acompanyats i les dones afectades per aquests desplaçaments forçosos aplicats per la UE?

3. Campaments com el de Moria, i uns altres en les illes gregues, seran considerats ara com a centres tancats de detenció i, per tant, se seguirà expulsant als voluntaris i impedint el treball de les ONGs que atenen als nouvinguts, realitzant-se expulsions directament des dels mateixos?

Segons Jordi Sebastià, l'aplicació d'aquest acord significa “el desplaçament forçat dels camps de refugiats de milers de persones desprotegides de tots els seus drets. Les persones refugiades no compten amb assistència legal ni informació, vulnerant així el dret humà d'asil. A més aquest acord propiciarà que s'òbriguen noves rutes per a arribar a Europa, més perilloses donant poder a les màfies en el mercadeig de persones. Aquesta no és l'Europa que volem, una Unió Europea en la qual els dirigents dels Estats Membres van en contra de l'opinió del Parlament Europeu i de Nacions Unides”.next