Diari La Veu del País Valencià
L’IVAS introdueix millores en la gestió del servei d’Estades Vacacionals en 2016
RedactaVeu / València

L‘Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha efectuat modificacions en els plecs de contractació dels recursos i del personal que participen en el programa d’Estades Vacacionals, durant els tres períodes de Pasqua, Estiu i Nadal de 2016, “amb la finalitat de millorar la gestió del servei que s’ofereix a les persones amb diversitat funcional intel·lectual beneficiàries d’aquest programa”, segons ha avançat el director general de l’entitat, Ángel Bonafé.

Bonafé ha explicat que aquestes “tenen per objecte promoure la participació social d’aquestes persones, així com potenciar la seua autonomia”, i ha afegit que “és una activitat que ofereix a les persones amb diversitat funcional intel·lectual l’oportunitat de compartir oci i descans amb companys fora del seu entorn habitual gaudint d’uns dies de vacances en enclavaments turístics de la nostra Comunitat”.

Novetats d’enguany

Cal destacar l’increment del pressupost per a cada plaça d’allotjament, en règim de pensió completa. En el cas dels hotels, aquest pressupost ascendeix a més de 287.500€, se’n destinen 56,54€ per usuari, és a dir, un 10% més d’inversió per plaça/pensió completa. Per als albergs s’han designat quasi 146.200€, la qual cosa suposa un augment d’un 5% per a cada plaça/pensió completa en aquests recursos (33,96€ per usuari).

Per als tres períodes de les estades, Pasqua, Estiu i Nadal, es comptarà amb un total de 34 recursos turístics accessibles, 18 hotels de categoria mínima de tres estrelles i 16 albergs. Entre tots aquests allotjaments, que presenten les condicions d’accessibilitat que es requereixen per a aquest tipus d’usuari, s’han reservat 1.093 places.

Dispositiu preparat

D’altra banda, s’han pressupostat més de 122.300€ per al servei de coordinació, que és l’encarregat de supervisar les estades perquè tot transcórrega amb normalitat i d’atendre les incidències que puguen ocórrer.

Com a novetat s’ha creat la figura de subcoordinador que reforça l’operatiu de professionals que atén les persones amb diversitat funcional en les estades. L’equip de professionals i el voluntariat de les estades vacacionals tenen a la seua disposició un servei mèdic-sanitari especialitzat, de metges i ATS i de trasllats en ambulàncies, actiu durant les 24 hores del dia, el cost del qual s’eleva a 57.290,22€.

Estades de Pasqua

Un total de 368 persones participarà en les pròximes Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua organitzades per l’IVAS, que es duran a terme del 23 de març al 2 d’abril. D’aquestes, 243 són persones amb diversitat funcional intel·lectual, usuaris de les residències de l’Institut Valencià d’Acció Social.

Per a aquesta ocasió, s’han triat una dotzena de recursos turístics accessibles del País Valencià, sis hotels i sis albergs.

Comparteix

Icona de pantalla completa