Diari La Veu del País Valencià
Alacant impulsa l’ús del Valencià amb les ‘Parelles Lingüístiques’
RedactaVeu / Alacant

L’Ajuntament d’Alacant continua amb la seua ferma aposta per fomentar l’ús del valencià entre el personal municipal i ho fa amb el programa de les ‘Parelles Lingüístiques’. Aquest projecte es duu a terme per primera vegada en el programa de voluntariat de les ‘Parelles Lingüístiques’ i es tracta d’una iniciativa per a la difusió i promoció del valencià en el qual s’han registrat ja un total de 43 persones.

‘Parelles Lingüístiques’ es desenvolupa en col·laboració amb Escola Valenciana i proposa que valencianoparlants –que s’ofereixen com a voluntàries i voluntaris– mantinguen sessions de conversa en valencià de 20 minuts de durada a la setmana, amb persones que desitgen aprendre i millorar el seu nivell en aquesta llengua.

L’Oficina de Promoció del Valencià s’encarrega de coordinar aquesta iniciativa que començarà el pròxim 11 d’abril amb la participació inicial de 18 voluntaris valencianoparlants i de 25 aprenents. De moment, ja hi ha constituïdes un total de 15 parelles, que s’han compromès a realitzar 12 sessions.

A més del personal municipal, participen l’alcalde Gabriel Echávarri i el vicealcalde, Miguel Ángel Pavón, l’edil de Participació Ciutadana, Julia Angulo, i l’edil de Ciutadans Antonio Manresa com a aprenents, i el mateix Natxo Bellido i Sonia Tirado, com a voluntaris.

Durant la presentació de les ‘Parelles Lingüístiques’hui en roda de premsa, Natxo Bellido ha animat els participants a convertir-se en “poc de temps en casos d’èxit” d’aquest programa.

Aposta per “prestigiar el valencià” i “recuperar la nostra identitat”

A més, ha mostrat la seua satisfacció perquè l’aposta de l’equip de Govern per “prestigiar el valencià” és una “tasca transversal” en la qual estan participant “un nombre creixent” de tècnics i personal municipal. “El nostre repte és tenir una ciutat plurilingüe, entenent per açò una ciutat molt més rica que una ciutat monolingüe”, ha apuntat. Sobre aquest tema, ha remarcat que des de l’entrada del nou govern, “per a l’Ajuntament ha sigut una constant recuperar part de la nostra identitat, que entenem que estava oblidada i arraconada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa