Diari La Veu del País Valencià
El 3D té per davant un llarg camí
Quan va aparèixer la tecnologia que permet visualitzar pel·lícules en 3D gràcies a unes ulleres, va semblar que havíem arribat al final d’una era. Com hem vist més tard, el món del 3D encara ha d’efectuar un camí llarg i ardu per proposar als espectadors una real experiència semblant a la que tenim en la nostra vida real. Més quan un estudi provinent de la Universitat Lomonosov de Moscou i dirigit per Dmitriy Vatolin ha revelat que si sentim mals de cap quan anem a veure una pel·lícula 3D no es deu al fet que no estiguem acostumats a aquest tipus d’experiència. El problema sorgeix d’un altre actor que res té a veure amb nosaltres.

Els estudis són concloents: la gran majoria dels que han vist una pel·lícula al cinema en 3D amb ulleres per a aquest tipus de tecnologia, considera que l’experiència és dolenta i no la repetirien. Una majoria significativa afegeix que almenys en alguna pel·lícula, han tingut mal de cap.

L’equip de Dmitriy Vatolin ha treballat durant 8 anys analitzant un total de 105 pel·lícules i ha acabat per dictaminar que quan veiem un contingut 3D cada ull percep el contingut per separat creant una sensació de profunditat quan les dues imatges es combinen en la ment. Així mateix el mal de cap procedeix de certes imatges errònies que s’envien a l’ull i que quan arriben a la ment no “quadren”. El problema principal es troba en la qualitat de les ulleres i en els fotogrames erronis en les pel·lícules.

En resum i tal com han indicat els investigadors de la universitat russa queda un llarg camí per millorar les sensació de 3D al cinema, perquè de les més de 100 pel·lícules analitzades es van detectar aproximadament 10.000 escenes amb problemes.

Comparteix

Icona de pantalla completa