El programa 'Profit' de Consum evità el desaprofitament de 4.000 tones d'aliments

La tasca dels treballadors i voluntaris permet donar cobertura a més de 35.000 persones
27 març 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / València.

El programa 'Profit' de gestió responsable d'aliments de Consum va evitar el desaprofitament de 4.000 tones d'aliments en 2015 i, a més, va suposar deixar d'emetre 4.110,66 tones de CO2 al Medi Ambient, minimitzant així el seu impacte sobre l'entorn, segons un comunicat difós per la cooperativa.

En aquesta iniciativa, que permet aprofitar el menjar que es retira de la venda però que és apte per al consum, el 60 per cent dels aliments donats corresponen a productes envasats, pròxims a la seua data de caducitat, de les seccions de xarcuteria al tall, fruites, verdures, alimentació dolça i lactis, principalment.

Actualment, el programa, que està implantat en el 100% de supermercats, plataformes logístiques i escoles de frescs, dóna cobertura a més de 35.000 persones, gràcies al treball solidari i constant de les entitats, integrades principalment per persones voluntàries.
 

Foto: Consum.

Els aliments són arreplegats tots els dies en cada centre directament per les entitats socials, reduint el temps de lliurament i facilitant la seua distribució entre les persones que ho necessiten.

Aquests productes són lliurats a més de 200 entitats de totes les àrees en què Consum està present. Entre elles es troben: Cáritas, Creu Roja, Casa de la Caritat, Banc d'Aliments, a més de nombroses associacions locals i serveis socials d'ajuntaments, entre altres.

Les accions organitzades a través del Programa 'Profit', sumades a la resta de col·laboracions solidàries de la cooperativa, han aconseguit un valor de 8,7 milions d'euros en 2015, duplicant el valor d'aquestes col·laboracions en quatre anys.

La Veu del País Valencià
 
next