Compromís justifica la seua absència en el pacte antigihadista per la seua hipocresia

Considera que aquest document conté elements “xenòfobs” i “no molt respectuosos amb la cultura musulmana”
23 març 2016 01:00h
EP / València
 
“No volem refugiar-nos en postures hipòcrites, sinó que hi haja un plantejament que abrace totes les formacions polítiques per a actuar decididament contra les fonts de finançament d'aquest moviment”, ha argumentat Bataller en declaracions als mitjans després del minut de silenci convocat per la Càmera per a condemnar els atemptats de Brussel·les.

Enric Bataller ha denunciat que el pacte antigihadista “es va plantejar d'esquena al Parlament” i ha demanat que es porte a la Cambra perquè siga “discutit” per tots els grups que integren el nou Congrés.

Des del seu punt de vista, aquest document subscrit per PP, PSOE, Ciudadanos, UPyD, Coalició Canària, Unió del Poble Navarro i Fòrum Astúries conté “elements xenòfobs o no gaire respectuosos amb cultures com la musulmana”.

Resposta “conjunta de la UE” i “amb una política exterior decidida”

“No es pot fer un enfocament en què culpabilitzem a una cultura d'una manera tan genèrica. Hem de saber distingir, veure tots els valors que hi ha en les cultures, també en aquesta, i fer un enfocament polític”, ha reclamat el diputat de Compromís.

En la seua opinió, atemptats com els de Brussel·les i els de París del novembre passat demostren que existeix “una amenaça” contra Europea i que la Unió Europea l'ha d'afrontar “conjuntament” amb una “política exterior decidida”.

“Per a Compromís no valen solucions aïllades des de cada Estat, sinó una vertadera política de la UE”, ha dit, alhora que ha demanat que “molts estats es deixen d'hipocresies” i que s'actue “no solament contra els terroristes, sinó també contra les arrels d'aquest moviment”.

Contra les fonts de finançament

En aquest context, ha demanat que s'actue contra les fonts de finançament i que es mantinga una “postura ferma i decidida contra Estats que estan ajudant amb armes, logística i formació a tots aquests criminals”.

A més, ha recordat que molts dels terroristes són ciutadans europeus i que en aquest sentit també “cal fer pedagogia dins de les nostres fronteres” amb l'objectiu “d’inculcar a tota la població els valors d'igualtat, fraternitat i progrés”.

“És important tenir en compte que molts sectors de la població europea no se senten integrats ni identificats, desgraciadament, amb aquests valors perquè són víctimes d'una exclusió social i en açò cal treballar”, ha emfatitzat Bataller.
next