Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó: Què hi ha més normal que anomenar València en valencià?

Europa Press / València.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat, aquest dimecres, que la denominació en valencià de la ciutat com a nom oficial que preveu aprovar-se en el pròxim ple de l’Ajuntament suposa “complir amb la normativa i amb el sentit comú”.

Ribó s’ha pronunciat en aquests termes després de guardar un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Brussel·les, al costat d’altres membres de la corporació municipal, en ser preguntat per la intenció que ‘València’ passe a ser el nom oficial de la ciutat, una iniciativa que es portarà al ple del dijous que ve.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament ha fet una cosa “raonable”, que és complir amb un el ‘Reglament sobre l’ús i normalització del valencià’, aprovat de forma unànimement per tots els grups polítics amb representació en el consistori al juny de 1996. “Estava en un calaix i nosaltres anem a normalitzar el nom de l’Ajuntament de València, anomenant, en valencià, València”.

“Què hi ha més normal que anomenar València en valencià a una ciutat com aquesta?”, s’ha preguntat Ribó. “Què hi ha més normal que complir una norma aprovada fa camí de 20 anys i que no s’estava complint? Nosaltres el que fem és complir amb la normativa i amb el sentit comú”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa