Diari La Veu del País Valencià
El districte únic fragmentarà encara més el sistema educatiu
Europa Press / València

El col·lectiu argumenta que la reducció de les zones d’escolarització l’anomenat districte únic “no aporta millores educatives ni a les famílies ni a l’alumnat, siné més bé tot el contrari, desequilibris en la distribució de l’alumnat”.

“La nova zonificació portarà a despoblar uns centres i a concentrar altres, fragmentant encara més el sistema educatiu i creant majors desigualtats entre els centres i l’alumnat”, destaca Maria Dolores Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, que afegeix que cal dotar cada districte dels centres públics necessaris per a atendre correctament les necessitats d’escolarització.

“És greu llançar un model de lliure elecció de centre de les famílies sense haver estudiat i creat les necessitats de cada població, barri, pedania o districte”, afegeix. Des de la Confederació Gonzalo Anaya reclamen dades oficials per a conèixer les necessitats d’escolarització, com la població escolar per àrees; increment/disminució de població en els últims 4 anys per districte, places escolars per àrees (Infantil, Primària, Secundària) i mapa escolar amb indicació de previsió de construcció de nous centres (unitats i etapes).

En la mateixa línia, lamenten que la Conselleria d’Educació “impulsa el districte únic i les grans àrees d’escolarització perquè no promou la relació de xiquet amb l’entorn com a base del seu desenvolupament i arrelament al barri o districte en el qual viu”.

ʺD’esquenes de la comunitat educativaʺ

Alhora, l’organització manté que “la zonificació escolar de les grans ciutats s’han delimitat “d’esquenes a la comunitat educativa” i “sense fer la consulta prèvia i perceptiva” en els Consells Escolars municipals.

Afegeixen que les àrees d’influència delimitades i la normativa que les regula “tampoc s’han consultat a la Mesa de Pares de la Conselleria d’Educació perquè organitzacions d’AMPA del sector públic i privat pogueren fer les esmenes i aportacions oportunes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa