Diari La Veu del País Valencià
Els cacauets, un llegum amb alt contingut en proteïnes
Per El Tot Granollers / AMIC

Família de les llegums, el cacauet és un aliment nutritiu, molt ric en proteïnes, àcid fòlic i vitamina B3. Però també és un aliment molt calòric. Es calcula que una ració de 60 grams, l’aportació en calories és de 342.

Pel que fa a les proteïnes, per ració de cacauets, l’aportació és de 8 grams. Cal tenir en compte que les necessitats diàries de proteïnes en els adults se situa entre els 40 i els 60 grams.

Es calcula que 60 grams de cacauets aporten el 26% de les necessitats diàries de vitamina E, el 25% de les de vitamina B3, el 25% de vitamina B1 i el 15% de les necessitats de magnesi.

La vitamina E és un poderós antioxidant que neutralitza els radicals lliures, responsables de l’envelliment cel·lular.

En relació amb els minerals, magnesi i petites quantitats de sofre. El sofre és un mineral que resulta beneficiós per a la salut, en ser un desinfectant de les vies respiratòries.

El creixement dels cacauets és curiós, ja que creix sent una flor que, pel pes, cau al sòl i queda enterrada. És en aquest moment quan es comença a formar el cacauet pròpiament dit. El resultat és un aliment de closca marronosa clara, que inclou entre dues i tres llavors. Els cacauets es poden menjars crus o bé torrats.

Elaborats, poden donar com a resultat oli, farina o mantega de cacauet, entre d’altres, a la vegada que són utilitzats en l’elaboració de pastissos i de galetes.

Comparteix

Icona de pantalla completa